Hirdetés
Magyarország

Simon Zsófia az NKA Universitas PEAC játékosa lett:

:

Fotó: NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Az NKA Universitas PEAC bejelentette, hogy szerződtette Simon Zsófiát, aki a 2018/2019-es évadban már erősítette a pécsieket.

A riválisainkhoz hasonlóan szerettük volna megerősíteni csapatunkat a végjátékra, amelyre eddig a korábbi években nem volt lehetőségünk. Nagyon furcsa a jelenlegi játékos-piac, a nálunk tehetősebb csapatok számára is roppant szűk mozgástér. Simi hétfőn átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és már be is kapcsolódott az NKA UNIVERSITAS PEAC edzésmunkájába. Rendben vannak a papírjai is, így nincs akadálya, hogy akár már a Magyar Kupán is bevesse őt Csirke Ferenc vezetőedző. Simon Zsófit jól ismerjük, tudjuk, hogy mit tud és miben számíthatunk rá, ahogy ő is tudja, hogy jó helyre jött hozzánk és ő is számíthat ránk. Nekem kicsit olyan, mintha el sem ment volna Pécsről. Rutinjával, tapasztalatával, játék-intelligenciájával segítségünkre lehet azokban a nehéz pillanatokban, amelyek a ránk váró bombaerős ellenfelekkel szemben bőven adódnak majd. Külön öröm számunkra, hogy magyar játékost szerződtethettünk, és úgy nyílt lehetőségünk megerősíteni a csapatunkat, hogy senkit nem kellett elküldeni, hiszen mindenkinek a munkája benne van az eddigi eredményeinkben.

– nyilatkozta a pécsi klub honlapjának Kond Árpád a Kosárlabda Akadémia Sport Kft. társ-ügyvezetője.

A PEAC közleménye felidézi, hogy Simon Zsófi miután elkerült Pécsről a spanyol Zaragoza együttesében szerepelt, majd a tavalyi szezont az Európa Kupából jól ismert török Nesibe Aydinnál töltötte és ért el bravúr bronzot a török bajnokságban az ankarai együttessel. Idén nyáron az Európa Kupában is induló Ludovika FCSM Csatához szerződött, majd novemberben megműtötték egy sérülés miatt. Miután nemrég elváltak útjaik a fővárosi klubbal, a napokban visszatért Pécsre.

Szeretném megköszönni az NKA Universitas PEAC vezetőinek, edzőinek a bizalmat, hogy sérülésből visszatérve leigazoltak. Igyekszem jó segítsége lenni a csapatnak, rövid távon a Magyar Kupán, hosszú távon pedig a bajnokságban, hogy minél jobb helyezést érjünk el.

– mondta az NKA Universitas PEAC honlapjának Simon Zsófia.

Hirdetés