Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék a Besiktas ellen folytatják:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint délelőtt 11 órától a Besiktas ellen lép pályára a török élvonal 9. fordulójában a Nesibe Aydin. Simon Zsófiáék a tabella 3. helyéről folytatják a válogatott szünet után.

A szünet előtt a Nesibe Aydin két fontos győzelmet jegyzett. A Samsun Canik otthonában hozták a kötelezőt. A 100-57-es siker alkalmával Simon Zsófia közel 19 percet töltött a pályán, 9 pontot, 3 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Ezt követően pedig 69-68-ra verték a Botas gárdáját. A fordulatos és kiegyenlített csata alkalmával Simon Zsófia 6 percet töltött a pályán 3 pontot, illetve 1 lepattanót elérve.

A Nesibe Aydin a két isztambuli óriással, a Fenerbahce és a Galatasaray kettősével tartja a lépést az élen. Sokat jelent, hogy Ruthy Hebard (20,75 pont, 12,73 lepattanó átlag) és Katsiaryna Snytsina (17, 75 pont, 4,63 lepattanó és 4,38 gólpassz) kiemelkedő teljesítményt nyújt. A szerzett pontok átlagában mind a ketten a top15-ben vannak a bajnokságban, ami egy olyan minőségi légiósokkal feltöltött mezőnyben, mint a török, óriási eredmény. Emellett a bő rotációra is építhetnek. Kilenc olyan játékosuk van, akik mind a nyolc mérkőzésen pályára léptek és legalább 9-10 percet átlagolnak. Ebben a helyzetben ez szintén kiemelkedő.

A Besiktas 3 győzelemmel és 4 vereséggel a tabella 9. helyén áll. A válogatott szünet előtt 11 pontos győzelmet arattak Adanában. Ezzel pedig egy három mérkőzésre nyúló nyeretlenségi sorozatuk szakadt meg. A keretükben szerepel a Sopronból jól ismert Angela Salvadores, aki 15,7 pontos átlaggal rendelkezik. A másik húzóemberük pedig az amerikai Crystal Bradford, aki dupla-duplát átlagol (18,6 pont, 12,9 lepattanó). Ki emelni Luca Ivankovicot is, de a hazai magból a légiósok mellé tartósan alig tudnak fellépni. Ez okozza a hullámzó teljesítményt és azt, hogy egy-egy fellángolástól eltekintve a mezőny első felét nem tudták eddig megszorongatni.

A Nesibe Aydin esélyesként lép pályára és ha szeretnék továbbra is a lépést tartani az élbollyal, akkor nem hibázhatnak.

ÉLŐ STATISZTIKA