Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék a Botas csapatával mérkőznek:

:

Hirdetés

Hétfőn a Nesibe Aydin, Simon Zsófiával a soraiban, a Botas gárdájával mérkőzik.

A Nesibe Aydin 14 győzelemmel és 6 vereséggel a török bajnoki tabella harmadik helyén áll, a Botas pedig 11 sikerrel és 9 vereséggel a 7. pozíciót foglalja el. Ha a Nesibe Aydin nyer, megerősíti a harmadik helyét.

Simon Zsófiáék legutóbb 108-55-re legyőzték a Canik együttesét. A magyar játékos 21 perc 28 másodperc alatt 17 pontot, 5 gólpasszt és 2 lepattanót jegyzett. Ez volt Simon Zsófia legeredményesebb törökországi teljesítménye.

A két csapat november 3-án találkozott legutóbb. Akkor a Nesibe Aydin 69-68-ra nyert. Már az első negyed hajrájában magukhoz ragadták a kezdeményezést. A legnagyobb előnyük 13 pont volt, de a záró szakaszban fordított a Botas. Egylabdás végjáték kerekedett, ahol 8 másodperccel a vége előtt Ruthy Hebard büntetőjével húzta be a győzelmet a Nesibe Aydin.

A Botas nincs jó formában. Több sérülés is hátráltatja a munkát a klubnál. Talán a török válogatott klasszis irányítója Isil Alben hiánya a legfájóbb számukra. Az elmúlt időszakban egy négymeccses vereség sorozatuk volt, melyet az Adana 85-57-es kiütésével múlt héten törtek meg. Bahar Caglar, Ayse Cora és Aysude Yildiztekin is 14-14 egységig jutott.

ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés