Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék a Cadi La Seu ellen folytatják:

:

Hirdetés

A hétvégén a 20. fordulóval folytatódnak a spanyol élvonal küzdelmei. Simon Zsófia csapata a Mann Filter Casablanca a Cadi La Seu vendége lesz.

A Mann Filter Casablanca a válogatott szünet előtt sorozatban négy mérkőzést nyert, ebből kettőt hosszabbítás után. Bekövetkezett az az eredményességi fordulat, melyre már a szezon első felében a szoros végjátékokban elveszített csaták után nagyon vártak a csapat hívei. Komoly erősítés volt Paola Ferrari szerződtetése, de a kiváló lepattanózás, a duplák feljavuló mezőnyszázaléka és a gólpasszok magas száma mutatja az előrelépést. Simon Zsófia az elmúlt hetek sikerei alkalmával hatékony mezőnymunkával segítette a csapatot. A Bembibre 58-51-es legyőzésekor 5 lepattanót is jegyzett és a második legtöbb gólpasszt a keretben a magyar játékos osztotta ki.

A Cadi La Seu-t a DVTK és a PEAC Európa Kupa csoportjában láthattuk. Éppen a szünet előtt a Basket Landes búcsúztatta őket a nemzetközi küzdelmektől. A január nem sikerült jól számukra, négy vereségük is volt. Visszacsúsztak a nyolcadik helyre éppen a Mann Filter mögé. A válogatott megszakítás előtt szakadt meg ezen komoly vereség-sorozatuk a Zamora otthonában. Sydney Wiese, Tinara Moore és Jovana Nogic értékes légiós-teljesítményt hoz az igencsak kiegyensúlyozott hazai magjuk mellé.

Nagy a tét, mindkét csapat 9/10-es mutatóval áll a 7. és a 8. helyen. A győztes óriási lépést tesz a rájátszás felé. Bár a Mann Filter egyértelműen jobb formát mutat, mint ellenfele, de a Cadi La Seu egy minőségi csapat. Biztosan rendezték a sorokat a szünetben, így kiélezett csatára van kilátás.

Hirdetés