Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék a Girona vendégei lesznek:

:

Hirdetés

Vasárnap a spanyol élvonalban a Mann Filter Casablanca a Girona otthonában lép pályára. Az egyik legnehezebb feladat vár Simon Zsófiáékra.

Egyre jobban élesedik a spanyol középmezőnyt nézve a versenyfutás a kupa nyolcas döntőjében való szereplés jogáért. Hazánkhoz hasonlóan az alapszakasz felénél a tabella első nyolc helyén álló gárda mérkőzhet majd márciusban a trófeáért. Jól mutatja a körbeverés mértékét, hogy a 10. fordulóhoz érkezve a Girona, Salamanca kettőst leszámítva még egyetlen gárda sem biztosította matematikailag a helyét a nyolcas döntőben.

Komoly versenyfutás zajlik van még a nyolcadik helyért és ebben a Mann Filter is érdekelt, akik 3 győzelemmel és 6 vereséggel állnak a 10. helyen. A múlt héten kulcsfontosságú volt a Zamora legyőzése. Ismét a triplák siettek a csapat segítségére, miután nyolc is utat talált a gyűrűbe. Ezek közül egyet Simon Zsófia jegyzett. A hárompontosok nagy erőssége a Mann Filter-nek. Eddig 59-et értékesítettek a szezon során, csak a Salamanca (66) és a Bembibre (61) többet.

Ráadásul a Zamora elleni siker úgy született meg, hogy Cierra Dillard játékára a szakmai stáb nem számíthatott. Sikerült viszont stabilizálni a játékot a festékben. Végre nyerte a lepattanócsatát a Mann Filter és az a 19 gólpassz is jól néz ki a statisztikán. Úgy tűnik, hogy egyre inkább összeáll a játék. Az pedig külön öröm, hogy ezen az úton Simon Zsófia stabil 20 perces játékosként tudja segíteni a zaragoza-i alakulatot.

A Girona óriási meccset nyert a Kurszk ellen. Nem feltétlenül a győzelem ténye az extra. Egy ezer sebből vérző, nagyon szűk rotációval rendelkező kurszki gárdát ezen a szinten illik legyőzni. A játék képe érdemel kiemelést a 45-29-re nyert lepattanócsatával vagy éppen a 19 gyorsindításos ponttal. Minden területen jobbnak bizonyultak a Kurszknál. Nyilván nem fogja hozni ezt az Euroliga szintet a Girona, de nagy kérdés, hogy mennyire tudnak felpörögni. Ha a koncentrációjuk rendben lesz, akkor óriási bravúrra lesz szükség Simon Zsófiáéktól.

Fotó: stadiumcasablanca.com

Hirdetés