Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék a Hatay-t fogadják:

:

Hirdetés

Szerdán a török élvonalban Simon Zsófia csapata a Nesibe Aydin a 12. fordulóból pótolja a Hatay elleni bajnoki mérkőzését.

A Nesibe Aydin a december 23-i visszatérése óta verte az Izmit és az Adana gárdáját, míg a Galatarasay-tól és a CBK Mersintől kikapott. Jelenleg a tabella 4. helyén állnak. A Hatay-t szintén rendesen elérte a koronavírus. Ők is az elmúlt hetekben próbálták meg utolérni magukat. Ez több-kevesebb sikerrel meg is valósult, hiszen már ők is 14 lejátszott meccsnél tartanak. Az utolsó találkozójukat azonban elveszítették ebben az erőltetett menetben és emiatt komoly hátrányba kerültek.

A Hatay elmúlt két találkozóján Astou Ndour már nem lépett pályára, viszont befutott Jordin Canada, aki a hétvégén a Kayseri otthonában is 28 pontot ért el. Mellette a svéd Hind Ben Abdelkader dominál, aki év végéig 12 találkozón 15,7 pontot és 4 lepattanót jegyzett. Ki kell emelni Alexis Prince-t, aki a 2020-as meccseken 14,6 pont, 8,91 lepattanó átlaggal az egyik legjobbjuknak bizonyult. A török magból a válogatott kerettag Gizem Basaran a meghatározó 9,3 pont, 7,6 lepattanó átlaggal.

A Nesibe Aydin vasárnap a CBK Mersin alakulatával szemben 91-84-re alulmaradt. Az első negyed végére 10 pontos különbség alakult ki. A félidőben 54-41-re ment a Mersin. A harmadik negyedben ugyan faragott a hátrányán a Nesibe Aydin, de fordítási esélyeik nem voltak. Simon Zsófia közel 17 perc alatt 8 pontot és 3 lepattanót jegyzett. Nagy hátrányt jelentett azon a találkozón a 21 eladott labda és az, hogy ezekből 26 pontot ért el a CBK Mersin. A többi mutatóban így hiába billent a mérleg nyelve a Nesibe Aydin felé, ennyi hibával nem lehet meccset nyerni. Amire építhetnek Simon Zsófiáék, hogy legutóbb is 21 pontot hozott a kispadjuk. Egy olyan fáradt és szűkös rotációval rendelkező csapat, mint a Hatay ellen, ez döntő lehet.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

Hirdetés