Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék a Spanyol Kupa esélyeik életben tartásáért játszanak:

:

Hirdetés

Szombaton este az RPK Araski vendége lesz Simon Zsófia csapata, a Mann Filter Casabalanca a spanyol élvonalban. A Spanyol Kupa részvételi esélyek szempontjából kulcsfontosságú összecsapás jön.

Ahogy azt a hétközi összeállításunk is megmutatja: a képlet nagyon egyszerű a szombati összecsapás előtt. Amennyiben az RPK Araski hazai pályán nyer, biztosan ott lesz a kupa nyolcas döntőjében, a zaragozai gárda pedig jó eséllyel lemarad erről. Simon Zsófiáék viszont egy győzelemmel teljesen nyílttá tennék a versenyfutást.

A Mann Filter bizakodva utazhat riválisa otthonába. Az Ensino Lugo elleni 71-68-as siker alkalmával ugyanis a hat triplájuk mellett 42-34-re nyerték a lepattanócsatát. Volt 12 gólpasszuk és 7 szerzett labdájuk. Még a 17 eladott labdát is elbírta a csapat. Fejben nagyon egyben volt az egész meccsen a Mann Filter. Ezt kiválóan mutatja, hogy 24-ből 19 büntető sikeres lett. Ráadásul azt nem adja vissza a statisztika, hogy mentálisan és fizikálisan is jobban bírták a hajrát az Ensino Lugo-nál.

Sokat jelent a zaragoza-i alakulatnak Merrit Hempe és Cierra Dillard ponterős játéka, akik a spanyol középmezőnyben extraklasszisnak számítanak. Ugyanakkor Simon Zsófiát is ki kell emelni, aki a legutóbbi siker alkalmával 9 pontot ért el.

Az Araski az elmúlt héten az Al-Qazares alakulatát verte. Stabil középcsapatnak tekinthetőek. Kiemelkedően nagy név nélkül, de egy rendkívül jól variálható és bő kerettel, melyből többen előléphetnek vezérré,. Talán az ilyen együttesek ellen a legnehezebb felkészülni. Maria Asurmendi, Laura Quevedo komoly vázat ad a hazai magnak. A holland Natalie Van Den Adel a felnőtt válogatottjukból és a 3×3-as szakágból ismerős lehet. Kiválóan dobják a triplákat. Legutóbb is 10-et értékesítettek és jól szedik a támadó-lepattanókat. Második esélyből az élmezőny szintjét hozzák.

Összességében bravúr kell Simon Zsófiáéktól, de a múlt heti sikerből lehet erőt meríteni.

Fotó: stadiumcasablanca.com

Hirdetés