Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék a Valenciát fogadják:

:

Hirdetés

Vasárnap a spanyol élvonalban a Mann Filter Casablanca Simon Zsófiával a soraiban a Valenciát látja vendégül.

A spanyol élvonalban a 7-9. helyen fordulatos versenyfutás alakult ki. Jelenleg a 7. helyezett Cadi La Seu 10/10-es mutatóval. Ugyanilyen a mérlege a 8. pozíciót elfoglaló Tenerifének. A 9. helyen található a Mann Filter Casablanca 9 győzelemmel és 11 vereséggel. Már ez is jól mutatja, hogy a rájátszás elérése szempontjából minden meccs mekkora téttel bír Simon Zsófiáék számára. Emiatt volt nagyon fájó múlt héten a Cadi La Seu otthonában elveszített csata. Négymeccses győzelmi sorozat szakadt meg akkor. A Valencia most némileg légüres térben van: a Salamanca, Girona, Gernika hármas mögött 3-4 vereség a lemaradásuk, míg az 5. Araski jóval elmarad Queralt Casaséktól.

A Mann Filter a Valencia ellen nem számíthat Kamile Nacickaite játékára, aki az eltiltását tölti. Nem lesz könnyű kiharcolni a bravúrt. Igaz, a két csapat novemberi meccsén kifejezetten közel voltak ehhez Simon Zsófiáék. Akkor éppen Nacickaite 17 pontja jelentette a versenyképes teljesítmény alapját. Összességében sokáig szorongatták magasabban jegyzett riválisukat és végül mindössze az utolsó percekben tudta bebiztosítani a 74-64-es sikert a Valencia. Azóta a rivális kerete is változott sérülések miatt, Roso Buch és Robyn Parks érkezett hozzájuk. A héten az Európa Kupában a Valencia a szezon egyik legjobb játékával nyert 10 ponttal 71-61-re a Gernika otthonában. Kiemelkedő 52%-os mezőnymutatóval és 11 szerzett labdával zártak.

Kulcsfontosságú lesz Simon Zsófiáéknak, hogy tudják tartani a lépést a lepattanókban és az eddig hatékonyan működő tripláik ismét utat találjanak a gyűrűbe. Novemberben Valenciában 10 sikeres hármasuk volt. A rájátszásért való versenyfutásban kis túlzással duplát ért, ha egy csapat valakit el tud kapni az első négyből.

Fotó: stadiumcasablanca.com

Hirdetés