Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék jó formában várják bajnoki mérkőzésüket:

:

Hirdetés

Szombaton 18 óra 15 perctől a sereghajtó és még nyeretlen Bembibre lesz a Mann Filter Casablanca vendége a spanyol élvonalban. Simon Zsófia csapata két értékes győzelem után és egyre jobb formában várja a folytatást.

A Mann Filter Casablanca nehéz sorsolást kapott, de az első három forduló után sikerült rendezni a sorokat és az IDK Gipuzkoa, illetve a Tenerife legyőzése során megmutatta valódi erejét a csapat. Az egyik helyi napilap közölt egy kiváló statisztikai elemzést az idei szezonról. Ebből kiderül, hogy a kétpontosokat csapatszinten a Mann Filter értékesíti a negyedik leghatékonyabban a Salamanca, a Valencia és a Tenerife mögött. A duplákat tekintve Aina Ayuso és Merrit Hempe remekelt eddig, a triplák terén Cierra Dillard és Zoe Hernández, míg a lepattanók terén Vega Gimeno dominál Hempe mellett.

Simon Zsófia a negyedik fordulóban nem lépett pályára, múlt héten viszont a Tenerife elleni 74-66-os siker alkalmával 20 és fél percet szerepelt és ez idő alatt 11 pont, 3 lepattanó került a neve mellé. A Mann Filter magyar légiósa a duplákat 40%-al értékesítette eddig és a padról beszállva stabil 20 perces játékos volt a négy mérkőzésén.

Fotó: Mann Filter Casablanca

A Bembibre csapatának eddig nem jött ki a lépés. Nyeretlenek idén ráadásul ők kapták a legtöbb pontot a mezőnyben. Ezt különösen olyan szemmel érdemes nézni, hogy a közvetlen élbolyt tekintve csak a Salamancával mérkőztek, a Gironával vagy éppen a Valenciával és a Gernikával még nem. A Tenerife ellen múlt vasárnap kifejezetten jól játszott a Mann Filter, amit 9 tripla, a 17 gólpassz és a 9 szerzett labda is mutat. Ezekre az erényekre építve ezúttal is esélyesek.

Hirdetés