Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék közvetlen riválissal találkoznak:

:

Hirdetés

A Spanyol Kupa nyolcas döntőjében való részvételért zajló versenyfutásban közvetlen riválisnak számító ellenféllel küzd Simon Zsófia csapata, a Mann Filter Casablanca vasárnap.

A Mann Filter Casablanca 3 győzelemmel és 7 vereséggel érkezik a 11. fordulóhoz, míg vasárnapi ellenfele az Ensino Lugo 4 győzelemmel és 6. vereséggel. A Mann Filter a tabellán a 11. helyet foglalja el, az Ensino Lugo pedig a 9. pozíciót. A Spanyol Kupa nyolcas döntőjében a 13. fordulót követően első nyolc helyen álló gárdák vehetnek részt. Jelenleg a 8. helyezett az Al-Qázeres, akik szintén négy vereséggel rendelkeznek. Az Ensino Lugo 100-58-ra éppen a múlt héten ütötte ki őket.

Fotó: Spar Citylift Girona

Simon Zsófiáék a válogatott szünet után a Zamorát verték, majd Gironában maradtak alul pontszegény meccsen 52-40-re. Érdekes találkozót láthattunk, ahol egészen addig meccsben tudott lenni a Mann Filter, amíg védekezésben a maximumon pörgött a koncentrációja. A lepattanók terén egyre inkább felzárkózik a Mann Filter, így a távoli dobások mellett bővültek az opciói támadásban. Ha azt nézzük, hogy a nemzetközi kupában szereplő riválisoktól novemberben belátható különbségű vereséget szenvedett a csapat, a Gironától 12, a Valenciától 10, a Cadi La Seu-tól 4 ponttal maradt alul, akkor a versenyképesség javulásáról beszélhetünk.

Simon Zsófia 10 forduló után 25 perc 43 másodperc alatt 5,8 pontot, 2,9 lepattanót és 2,1 gólpasszt átlagol.

Az Ensino Lugo csapatát a korábban Sopronban dolgozó Carlo Cantero irányítja. A válogatott szünet előtt a Salamancát verték, majd múlt héten az Al-Qázeres-t. A UCLA-n végzett Atonye Nyingifa a legeredményesebbjük, de Laura Romero és Aleksandra Stanacev is sokat vállalkozik. Jó formában vannak, hasonló szerkezettel, hasonló erőt mutatva dolgoznak, mint a zaragozai gárda.

Hirdetés