Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék sorsdöntő ötödik mérkőzést vívnak a török elődöntőben:

:

Hirdetés

Hétfőn Simon Zsófia csapata a Nesibe Aydin a Galatasaray otthonában sorsdöntő ötödik meccset játszik a török elődöntő párharcban. Itt már nem kell semmit számolgatni, aki nyer, az mérkőzhet a fináléban a Fenerbahce-val.

Múlt héten szerdán és pénteken rendezték a harmadik és a negyedik mérkőzését az elődöntő párharcnak. A harmadik találkozót a Galatasaray 81-73-ra nyerte és ezzel 2-1-es előnybe került. A Nesibe Aydin színeiben Simon Zsófia 8 percet töltött a pályán. Fordulatos találkozó kerekedett, mely során a félidőben 45-34-re vezetett a Galatasaray. A Nesibe Aydin azonban egy extra harmadik negyeddel, melyet 32-12-re nyertek, 66-57-re fordított. A záró szakaszból alig három perc telt el, amikor 69-68-nál visszavette az irányítást a Galatasaray és onnantól kézben tartotta a vezetést.

A negyedik felvonás során a Nesibe Aydin 68-58-ra legyőzte a Galatasaray-t és ezzel 2-2-re módosította a párharcot. A félidőben 32-29-re, a harmadik negyed végén 49-48-ra ment a Nesibe Aydin. A záró szakaszban 56-52 után az utolsó hat percben tudták leszakítani riválisukat. A folytatásban a 12 egységet is elérte a differencia. Simon Zsófia 18 percet töltött a pályán, 3 gólpasszt és 1 lepattanót rögzítettek a statisztikai lapjára

Rendkívül nehéz meghatározni, hogy mit hozhat a sorsdöntő találkozó. Az eddigi meccseken nagy különbség nem alakult ki és szinte minden alkalommal a csapatok más-más erősségei érvényesültek, különböző játékosok léptek fel vezérré. A harmadik meccsen a Galatasaray szinten minden mutatóban jobbnak bizonyult. Magabiztosan 39-27-re nyerték a lepattanócsatát, 40%-os mezőnymutatóval értékesítettek nyolc triplát és kihasználták a mélyebb padjukban lévő lehetőségeket. A kispadjukról 21 pont érkezett.

A pénteki összecsapásra a Galatasaray mezőnymutatója 34%-ra esett vissza, míg a Nesibe Aydin sajátját 44%-ra tornázta fel. A lepattanócsatában jelentősen csökkent a differencia. Mindössze 41-38 arányban bizonyult jobbnak a Galatasaray. A Nesibe Aydin 14 gyorsindításos pontot szerzett és 20 pontot ért el a Galata 14 eladott labdája után. A harmadik meccsen a Galatából Anete Steinbergától egy extraklasszis 30 pontos teljesítmény érkezett, míg a negyediken a Nesibe Aydin csapatában Shey Peddy szállított egy kiemelkedő produkciót, mely 21 pontra, 5 lepattanóra, 4 gólpasszra épült.

ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés