Hirdetés
Európa

Simon Zsófiáék visszatérnek a válogatott szünet után:

:

Hirdetés

Vasárnap a török élvonalban a Nesibe Aydin, Simon Zsófiával a soraiban az Elazig vendége lesz.

Utoljára január 27-én léptek pályára a csapatok. Akkor a Nesibe Aydin a Kayserit verte 70-67-re. Simon Zsófia 12 perc alatt 5 pontot és 3 gólpasszt jegyzett. Az Elazig pedig az Adanát múlta felül 84-54-re. Az Elazig, melyben az elmúlt évadot a Csatánál töltő Emma Cannon remekel, egy nagyon sűrű januárt teljesített, veretlenül nyerték Európa Kupa csoportjukat. A KP Brno, a Gorzow és az MBA Moszkva alakulatát győzték le.

Az Elazig 6 győzelemmel és 12 vereséggel a tabella 11. helyén áll. A Nesibe Aydin 13 győzelemmel és 5 vereséggel a 4. pozíciót foglalja el. A válogatott szünetig Simon Zsófia a 18 mérkőzésen 12 perc 24 másodperc alatt 5,06 pontot, 1,44 lepattanót és 1,17 gólpasszt átlagolt.

A Nesibe Aydin gárdájánál támadásban Ruthy Hebard, Shey Peddy és Katsiaryna Snytsina triója remekelt. Az Elazig rutinos légiósokat vonultat fel, Cannon mellett Nika Baric, Jelena Dubljevic és a vasárnapi meccset kihagyó Kelsey Mitchell szolgálataira számíthattak eddig. A tabellán elfoglalt helyüknél többre hivatottak, így nehéz meccs vár Simon Zsófiáékra.

ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés