Hirdetés
Magyarország

Sitku Zsuzsanna – Váratlanul nagy szerepben a Sopron Basket fiatal játékosa:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Az utanpotlassport.hu portál Sitku Zsuzsannával, a Sopron Basket játékosával készített interjút, melyet a nemzetisport.hu is feldolgozott.

A fiatal tehetség sok játékpercet kap pályafutása első felnőttélvonalbeli évadában. Az U19-es vb-bronzérmes azt nyilatkozta, hogy előzetesen nem számított hasonló, nagy lehetőségre, de igyekszik élni a vezetőedző, Gáspár Dávid bizalmával.

Az előző bajnokság utolsó szakaszában már azon gondolkoztam milyen jó lenne, ha az első csapathoz csatlakozhatnék, és velük edzhetnék. Éppen ezért, amikor nyáron megtudtam, hogy a mostani idénytől ez már megvalósul, vagyis a felnőttkeret teljes jogú tagja lehetek, nagyon megörültem, és alig vártam a klubszezont. Biztos voltam benne, hogy sokat fejlődhetek azáltal, hogy napról napra ilyen magas szinten, a legjobbakkal készülhetek, viszont arra nem igazán számítottam, hogy rögtön ennyi játékperc juthat nekem. Nyilvánvalóan, ez a sérültjeink miatt is alakult így az első mérkőzéseken. Igyekeztem helytállni és élni az adódó sansszal.

– mondta a 192 centiméter magas, erőcsatár poszton bevethető soproni tehetség, aki az első öt fordulóban átlagosan meccsenként 16,2 percet játszott, ez idő alatt pedig 5 pontot, 3 lepattanót, 1,4 gólpasszt és 1 szerzett labdát jegyzett. Az öt találkozóból a legjobb teljesítményét a BKG ellen nyújtotta, amelyen 15 pontot dobott és 20-as VAL-mutatóval zárt Gáspár Dávid együttesében.

Még rutintalan számítok az NB I/A-csoportban, emiatt benne van a pakliban, hogy hullámzó a játékom, aminek persze nem örülök. Viszont ez az első évem ezen a szinten, így ez az időszak még erről is szól nekem leginkább: az alkalmazkodásról, a folyamatos tanulásról, illetve hogy minél gyorsabban felvegyem a tempót. Nyilván a kilengéseken a jövőben mindenképpen szeretnék javítani, jó lenne stabilizálni a játékomat. A BKG elleni tizenöt pontos teljesítményem extrán különleges volt számomra, ugyanis az első, hazai NB I/A-csoportos meccsemen azonnal sikerült ilyen remekül dobnom a soproni közönségünk előtt.

Hirdetés