Hirdetés
Archivum

Sky – Fever rangadó, ismét pályán a Sparks:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra három mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. Tanulságos meccsek jöhetnek, amik sok mindenre választ adhatnak az érintett gárdák szakvezetõinek.

Magyar szemmel hajnali 1 órától az Indiana Fever és a Chicago Sky összecsapása kerül az elsõ helyre. Mindkét csapat életét itthon is sokan követik. A felek sikerélménybõl fordulnak erre a rangadóra. A Sky a Phoenix Mercury-t verte remek teljesítménnyel, míg a Fever Dallasban nyert szoros és fontos végjátékot. A szakírók Kelsey Mitchell és Diamond DeShields párharcát várják, ami egy rendkívül intenzív, gyors, pontgazdag versenyfutás lehet közöttük. Meghatározhatatlanok az erõviszonyok, hiszen jelentõs tudáskülönbség nem mutatkozik a felek között. A Sky a héten tudott erõsíteni, azzal, hogy Katie Lou Samuelson megsérült, Astou Ndour csatlakozott a spanyol válogatotthoz, míg Jamierra Faulkner továbbra sem terhelhetõ, 10 alá csökkent a bevethetõ játékosok száma. Ezzel pedig a szabályok lehetõvé tesznek egy plusz átmeneti igazolást, aki a hagyományos beugrójuk Victoria Macaulay lett.

Az Atlanta Dream a Dallas Wings-hez látogat. Mindkét csapat nagyon rosszul kezdte a szezont. A Wings még nyeretlen, míg a Dream a tavalyi álomszerû menetelése után idén szintén beragadt. Mindössze egy sikerük van, azt éppen a szezonnyitón a Wings ellen érték el. A Dallas Imani McGee-Stafford személyében éppen a Dream-tõl erõsített, ami érdekessé teszi a a párharcot. Szintén a Wings-hez kapcsolódó kérdés, hogy Megan Gustafson-t bevetik-e. A Los Angeles Sparks pedig a New York Liberty-t fogadja. A Sparks két óriási gyõzelem után van, azzal, hogy múlt héten a Lynx, pénteken pedig a Mercury gárdáját verték. Még Candice Dupree és Maria Vadeeva nélkül is remek formát mutatnak. Szerzõink többsége is igen kritikus volt a klub vezetésével és Derek Fisher kinevezésével, de eddig szépen összeálltak. Chiney Ogwumike szerzõdtetése pedig szintén jól sült el. A másik oldalon két gyõzelemmel szakadt meg a klubtörténeti vereség-sorozat. Ez teljesen leszívta az erõforrásaikat, pénteken Las Vegasban nem bizonyultak versenyképesnek. Hogy látunk-e éles meccset, azon múlik: a Liberty mennyire tud frissíteni.

Hirdetés