Hirdetés
USA

Skylar Diggins-Smith a Phoenix Mercury játékosa lett



:

:

Hirdetés

A Phoenix Mercury hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a Dallas Wings gárdájától Skylar Diggins-Smith-t.

DeWanna Bonner távozása után egy klasszis játékossal erősített a Phoenix Mercury. Skylar Diggins-Smith a Dallas Wings-től érkezik. A válogatottban is számításba vett játékos, aki gyermekvállalás után tér vissza, a Wings-nél “Core Player” státuszba került, de egy un. “Sign and Trade” üzlet keretében csapatot válthatott. A Mercury a 2020-as Draft-ról kettő, a 2021-es játékosbörzéről pedig egy első körös választási jogot adott érte. A dallasi klub a 2021-es választási jogot azonnal fel is használta egy üzlet keretében, mely során az Európa-bajnokság MVP-jét Astou Ndour-t szerezték meg a Chicago Sky-tól.

A Forbes közölt egy részletes összeállítást az üzletről, ahol szépen levezetik, hogy négy évre szupermaximumért írt alá Skylar Diggins-Smith. Ez az üzlet úgy fért bele, hogy Diana Taurasi és Briann January szerződése a 2020-as évad végéig még a régi kollektív-szerződés alapján él. Veterán maximummal mindössze 119500 dollárt keresnek. Ennek értelmében közel 700000 dollárja maradt a sapka a Mercury-nak az idei átigazolási piacra. Ez Skylar Diggins-Smith megszerzésén túl Brittney Griner újra szerződtetését is lehetővé teszi, így ismét összeáll egy nagy trió a klubnál.

Skylar Diggins-Smith a 2019-es évadot kihagyta, miután áprilisban adott életet gyermekének. 2018-ban 17.9 pont, 6.2 gólpassz, 3.3 lepattanó és 1.4 szerzett labda volt az átlaga 32 mérkőzésen a dallasi gárdában.  Ezzel Diana Taurasi (2013) és Candace Parker (2015) után a harmadik olyan játékos lett, aki egy évben egyszerre legalább 17 pontot és 6 gólpasszt átlagolt.

Fotó: Phoenix Mercury

Hirdetés