Hirdetés
Európa

Sok a távozó az olasz csapatoktól, de akad aki hatósági karanténba került:

:

Hirdetés

Csütörtökön és pénteken komoly fordulóponthoz érkeztek az olasz csapatok. Több klub amellett döntött, hogy hazaengedi légiósait.

Korábban több forgókönyv megjelent azzal kapcsolatban, hogy miként folytatódhatnának az olasz élvonal küzdelmei. Jelenlegi állás alapján kiírt rájátszásról, júniusi – hazai játékosokkal megrendezett – Olasz Kupa nyolcas döntőről szóló tervezetek is megjelentek. Most azonban úgy néz ki, ha bármilyen folytatás is lesz ebben az évadban, azon légiósokat biztosan nem láthatnak olasz szurkolók.

A postup.fr szakportál szedte csokorba az elmúlt napok távozóit. Az Empoli Maci Morris és a korábban hazánkban is megforduló Kamila Stepanova számára tette lehetővé, hogy hazatérjen. Ugyanígy tett a San Martino Jazmon Gwathmey esetében. Samantha Ostarello szerződését pedig úgy szüneteltetik, ha esetleg folytatódik a bajnokság, akkor visszatér.

A Costa Masnaga gárdájától Reyna Frost és a román válogatott center, a ZTE korábbi játékosa Elisabeth Pavel távozott. A Battipaglia Tori Jarosz és Alexandra Ciabattoni hazatérését hagyta jóvá. A Lucca alakulatától Batabe Zampere köszönt el.

Március 3-án Bergamótól 50 km-re északra Costa Masnaga városában, a helyi klub otthonában az egyik utolsó bajnokit az élbolyból a Passalacqua Ragusa vívta. A csapat játékosait hazaérkezés után azonnal hatósági karantén alá vonták. Erről számolt be a Bleacher Report munkatársának Dearica Hamby. A hatósági karatén megszegése pedig komoly szankciókat vonna maga után, pénzbüntetés, de akár börtön is várhatna rá.

Személyes biztonságom szempontjából minden rendben, de ez a bizonytalanság idegőrlő. Jó lenne már otthon lenni.

– mesélte Hamby, aki jelenleg lakását sem hagyhatja el, tilos repülnie, így fogalma sincs arról, hogy mikor utazhat haza Szicíliából. Lelkileg az is nehéz számára, hogy édesanyja és 3 éves kislánya, akik szintén vele éltek Olaszországban, Donald Trump múlt csütörtöki beszéde után – amerikai beutazási tilalomtól tartva – hazatértek az USA-ba. A búcsúnál és azóta minden telefonbeszélgetésnél a szíve szakad meg, ami teljesen érthető. Gyermeke már nagyon hiányolja otthon édesanyját.

A ragusa-i klub hagyományosan kiváló körülményeket biztosít a játékosoknak. Hamby az ablakon kinézve Punta Secca festői tengerpartját látja, illetve közvetlenül az alatta lévő lakást egyik másik csapattársának bérlik, így teljesen egyedül sincsenek a légiósok. Ennek ellenére egyre nehezebben tudja feldolgozni ezt a helyzetet.

Hirdetés