Hirdetés
Archivum

Sokáig tartotta a lépést a PEAC:

:

Hirdetés

Az Adria Liga Final Four elõestéjén a Kassát fogadta a PEAC. A más célokra tartalékoló csapatok csatájában a pécsiek 61-45-re maradtak alul.

PEAC-Pécs – Good Angels Kosice 45-61 (10-16, 14-14, 13-15, 8-16)

Legjobb dobók:

PEAC: Szamosi 12, Barbour 8, Raus 6
Kosice: Lacy 17, Krivacevic 12, Pierson 10

A rendkívül rangos ellenfél és az ismerõs arcok visszatérése ellenére mérsékelt érdeklõdés mellett dobták fel a labdát. Talán a publikum sem gondolta volna, hogy a nagyot küzdõ PEAC végig jól tartja magát. Pierson szerezte az elsõ pontot, melyre Jaeschke válaszolt. Ebbõl is látszik, hogy mindkét gárda legerõsebb összeállításában kezdett. Igaz, Zeljko Djokic a folytatásban figyelt a játékpercekre. A Kassa 6-2-re és 14-8-ra is vezetett az elsõ szakaszban és ez a differencia be is állt a két alakulat között.

A második negyed elején Krivacevic pontjai után 20-12-re ellépett a Kassa. Ekkor benne volt a mérkõzésben, hogy idõ elõtt eldõlhet a csata. Egy 2 perces kosárcsendet azonban Szamosi duplája tört meg. Késõbb 24-14-nél így is 10 ponttal ment a Kassa, de a félidõig 12 egységig jutó Szamosi gondoskodott arról, hogy látótávolságban maradjon a csapata. 20 perc után 30-24-es állást regisztrálhattunk.
 

A harmadik negyed nagyon jól indult a PEAC-nak és Zeljko Djokic tanítványai 32-30-ra fel is zárkóztak. A pécsi lendületet Bojovic triplája törte meg, mely után Lacy és Pierson is betalált, így 39-30-ra módosult az állás. Ezt követõen 8-10 pont környékén mozgott a differencia. A játékrész utolsó másodperceiben Raus triplájával 45-37-re zárkóztak fel a pécsiek.
 

Remekül tartották magukat Zeljko Djokic tanítványai, de a negyedik szakasz elején így is 14 pontra módosult a különbség. 51-37 után egy újabb Raus tripla hozta vissza a pécsieket. 10 pont alá azonban már nem sikerült jönni. Az utolsó percekben érzõdött mindkét csapaton, hogy más célok, más feladok sorakoznak elõttük a közeljövõben. A Kassa végül 61-45-re húzta be a gyõzelmet.
 

A kulcsembereit tartalékoló pécsieknél Szamosi a második félidõben már nem talált be, de így is csapata legeredményesebbje lett. A vendégnél Lacy jutott 17 pontig. A lefújás után a lelátó mindkét oldala köszöntötte Allie Quigley-t.
 

Hirdetés