Hirdetés
Archivum

Sokat hibázott, nem jutott döntõbe az Euroligában a Fenerbahce:

:

Hirdetés

Meglepetésre az Orenburg 74-68-ra legyõzte a Fenerbahce együttesét a nõi kosárlabda Euroliga 2016-os négyes döntõjének második elõdöntõjében. A vasárnapi fináléban így két orosz csapat a Jekatyerinburg és az Orenburg mérkõzik.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Az elsõ elõdöntõhöz képest lényegesen többen látogatottak ki a hazai csapat mérkõzésére, de a 15 ezer nézõ befogadására alkalmas arénában, míg így is elveszett a publikum. A hivatalos nézõszám 4252 lett ezen a találkozón. A hangulatra ettõl függetlenül nem lehetett panasz. Bonner triplája vezette fel az összecsapást, melyre Coleman válaszolt távolról. A látványos kezdés után görcsösebbé vált a játék. A nagy tét finoman szólva is éreztette a hatását.

Az elsõ etap Lavender és Bonner dobópárbaját hozta, egy negyed után mind a ketten 10-10 pontnál jártak. Végül az Orenburg 18-16-ra vezetett. Nagy kérdés volt, hogy melyik gárda nyugszik meg elõbb. A válasz hamar megérkezett, ez a csapat az Orenburg lett. A második negyedben négy és fél perc alatt 30-18-ra léptek el. A Fener ezt követõen rendezte sorait és Quigley sorozatban szerzett 6 pontjával 30-28-ra zárkóztak fel. A félidõ hajrája viszont ismét az oroszoknak sikerült jobban, 6-0-val 36-28-as elõnyre tettek szert.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy az oroszoknál Bonner 15, Cruz 8 pontnál járt. Emellett az Orenburg 48%-al dobott mezõnybõl és csak 4 eladott labdája volt, így még a 21-14-re elveszített lepattanócsata is belefért. A harmadik negyed Lavender és Robinson gyors kosárváltásával indult. Ezt követõen azonban közel 3 perces kosárcsend érkezett. Ismét az Orenburg tudta elõbb felvenni a ritmust. A különbséget stabilan 10 pont felett tartották. Végül a harmadik játékrészt Anoikina dudaszós duplája zárta. A záró szakasznak 53-40-rõl vágtak neki a csapatok.

A negyedik negyed elején 55-47-nél labdája volt a Fenernek, hogy látótávolságba érjen. Ezzel nem éltek és innen egy 11-2-es szériát csinált a fantasztikus Bonner által repített Orenburg. 66-49-nél eldõlni látszott az elõdöntõ sorsa, de az USK Prahához hasonlóan a Fener is fel tudott zárkózni a hajrában. Coleman és Vardarli is triplát értékesített, miközben Quigley szerzett labdát követõen száguldott végig a pályán. Az utolsó percbe érkezve 69-64-nél labdája volt a Fenernek, hogy nyílttá tegye a végjátékot. Vardarli triplája azonban lejött, a másik oldalon viszont Kirillova nem hibázott és 71-64 után már nem volt visszaút a hazaiaknak. Az Orenburg a 20 pontot és 8 lepattanót jegyzõ Bonner vezérletével megérdemelt gyõzelmet aratott.

Az elõdöntõben a Fener színeiben Allie Quigley 36 és fél perc alatt 15 ponttal, 5 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt.

Eredmény
Fenerbahce – Nagyezsda Orenburg 68-74 (16-18, 12-18, 12-17, 28-21)

Statisztika

Hirdetés