Hirdetés
Archivum

Sokat jelent a nõi kosárlabdának Steph Curry kiállása:

:

Hirdetés

Mindig örömteli, amikor azt látjuk, hogy a kosárlabdázás legnagyobb, legismertebb sztárjai kiállnak a nõi szakág mellett. A hétvégén zárult Stephen Curry Underrated Tour nevû programsorozata, mely egy rendkívül fontos lépés volt ezen az úton.

Fotó: Samuel Kfare - Underrated Tour

Fotó: Samuel Kfare – Underrated Tour

Stephen Curry a játékával túlzás nélkül megreformálta az NBA-t. Ismert történet, hogy sokáig nem fedezték fel a tehetségét. Charlotte-ban a középiskolai évei alatt csak egy vékony srácként tekintettek rá az edzõi, akinek a kosárlabdához egy visszavonult NBA játékos édesapa jelentette a legnagyobb kapcsolódási pontot. Curry azonban megelégelte, hogy az edzõi mindig arról beszéltek: mit nem tud megvalósítani a pályán kortársaihoz képest gyenge fizikumával. Mindent megtett, hogy megmutassa mi az amiben jó és bekerüljön egy Divízió I-es egyetemre.

Azóta tudjuk, hogy meddig vitte Curry. Ez a történet azonban arra ösztönözte, hogy életre hívja az Underrated Tour programsorozatot. Ennek keretében az elsõ tábort januárban rendezték Los Angelesben és a múlt hétvégén Oakland-ban értek véget a rendezvények. Itt alacsonyabban jegyzett középiskolás játékosokat láttak vendégül. Curry és a személyi edzõje is aktívan részt az eseményeken. A cél pedig az volt, hogy mindenkibõl megpróbálják elõhívni a rejtett lehetõségeket. Az üzenet nagyon egyszerû, hogy a fiatalokat nem szabad beskatulyázni, hiszen mindenkiben van olyan képesség, amiben extra.

A nõi kosárlabdához ez a program úgy kapcsolódik, hogy minden táborban ugyanannyi leány játékost láttak vendégül, mint fiút. Sõt februárban Phoenixben külön lányoknak is szerveztek programot. Curry már augusztusban is vendégül látott korosztályos válogatottakat akkori nyári táborában. Emellett ismert történet, hogy Nemzetközi Nõnapon egy hatéves kislány levele nyomán az Under Armour sportszergyártó a Curry 6 cipõket nõi méretben is kiadta. Kiemelkedõen fontos, hogy még mindig a férfi sztárok által uralt világban ott legyen a nõi szakág és utat törjön magának. Munkában, tehetségben ugyanis nincsen különbség.

Fotó: Samuel Kfare - Underrated Tour

Fotó: Samuel Kfare – Underrated Tour

Fotó: Samuel Kfare - Underrated Tour

Fotó: Samuel Kfare – Underrated Tour

Fotó: Samuel Kfare - Underrated Tour

Fotó: Samuel Kfare – Underrated Tour

Hirdetés