Hirdetés
Magyarország

“Sokat kell tennem, hogy a jövőben is folyamatosan számítsanak rám”:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A mindössze 15 éves, még kadétkorú kosárlabdázó, Kókai Patrícia – fiatal kora ellenére – ebben az évadban már hét alkalommal is pályára léphetett a Sopron Basket színeiben az NB I/A-csoportban, azonban a tehetség cseppet sem ijedt meg a kihívástól, sőt, az utanpotlassport.hu portálnak elmondottak szerint egyre jobban felveszi a felnőtt élvonal tempóját. A soproni nevelésű kosárlabdázó már sok mindent elért “rövid” pályafutása alatt, hiszen ősszel már debütálhatott a bajnoki címvédő felnőtt csapatában az NB I/A-csoportban, majd ezt újabb meccsek követték, és immáron hétnél jár az első osztályban.

A bajnokság elején még úgy indult az egész, hogy amíg nem érkeznek meg a légiósok, addig néhány fiatal – köztük én is – edzhetünk a felnőttekkel, és kipróbálhatjuk magunkat köztük, segítjük őket, illetve fejlődhetünk is ezáltal. Majd bemutatkozhattam szeptemberben, és több meccsen is játszottam az A-csoportban, azonban amikor megjöttek a külföldi játékosaink, és október második felében teljes lett a keret, visszamentem az utánpótláscsapatokhoz. Ám az elmúlt hetekben sokan lebetegedtek az első csapatban, illetve sérüléshullám is sújtotta a lányokat, ezért ismét bevetettek minket. Nagyon váratlanul jött ez az új lehetőség a bajnokság közepén, nem is számítottam rá, hogy ebben az évadban még szóhoz juthatok. Mindig igyekszem élni az adódó sansszal. Sokat kell tennem, hogy a jövőben is folyamatosan számítsanak rám, éppen ezért nagyon keményen dolgozom minden nap az edzéseken.

– mesélte Kókai Patrícia az Utánpótlássportnak.

A felnőttcsapat mellett Kókai a saját korosztályában (U16) is hozza a jobbnál jobb teljesítményeket. A Darazsak Sportakadémia együttesében az alapszakaszban 15,2 pontot átlagolt meccsenként, majd a január elején kezdődő rájátszás első két meccsén 27 és 23 pontot dobott.

Jelenleg az első csapatban és az U16-ban játszom a legtöbbet, illetve az NB I/B piros csoportban és a juniorban időnként szintén pályára lépek. Néha nem könnyű, hogy négy csapat között kell váltogatni, hiszen mindenhol más a szerepem, de a nagyok között szerzett tapasztalatokat igyekszem minél jobban kamatoztatni a kadétban is, ahol vezéregyéniségként tekintenek rám. Ez persze nagyobb teherrel is jár, hogy tőlem várják a megoldást, de én ezt élvezem is közben, mert azt érzem, bíznak bennem a csapattársaim. Abszolút támogatnak a lányok ebben a szerepkörben, ám ez oda-vissza egyaránt igaz, mindig számíthatnak rám a többiek is. Ez nagy erőssége a csapatunknak, és ez a hozzáállás elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, ami az U16-ban nem lehet más, mint a dobogóra állni, és minél fényesebb, lehetőleg aranyéremmel zárni.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA olvasható.

Hirdetés