Hirdetés
Magyarország

Sokat tanult az Európa-bajnokságon, látta miben kell még fejlődnie – Laczkó Sára nyilatkozott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A magyar válogatott egyik meghatározó játékosa, alapembere volt a Krétán megrendezett U18-as Európa-bajnokságon Laczkó Sára. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendéke, – aki egyben az NKA Universitas PEAC kosarasa is – úgy érzi sokat tanult a torna során. Nagyon bízik benne, hogy szép szezon elé néz a pécsi felnőtt csapattal is.

A szép búcsú összejött a magyar U18-as leány válogatottnak az Európa-bajnokságon, hiszen a 11. helyért lejátszott találkozón legyőzte Belgiumot. Ennél azonban több is lehetett volna ebben a kontinenstornában. Elég, ha arra gondolunk, hogy a legjobb nyolc közé jutásért mindössze egy ponttal kapott ki Völgyi Péter együttese a németektől…

“Apróságokon múlt minden ezen az Eb-n, az első két-három csapat mögött gyakorlatilag szinte mindenki hasonló szintet képviselt – fogalmazott Laczkó Sára. – A németek elleni meccsünk is nagyon kevésen múlott, 56-55-re kaptunk ki a legjobb nyolc közé jutásért. Nagyon sajnáltunk, mert ott akartunk lenni a negyeddöntőben. Főleg azok után, hogy a csoportunkban csak a litvánoktól szenvedtünk vereséget, akik később meg is nyerték a tornát. A németek pedig végül a negyedik helyen végeztek.”

A pécsiek kiválósága nem panaszkodhat, sokat játszhatott az Európa-bajnokságon, sok lehetőséget kapott. Nem volt könnyű dolga, de arra feltétlenül kiváló volt ez a torna, hogy lássa, hol tart a nemzetközi mezőnyben, és miben kell fejlődnie.

“Sokat tanultam az Európa-bajnokságon, az ott megszerzett tapasztalataimat mindenképpen hasznosítani akarom majd a következő időszakban” – mondta a 17 éves irányító, aki az előző idényben már többször is pályára léphetett az NKA Universitas PEAC A-csoportos felnőtt csapatában, ahol a következő szezon során is számítanak rá. – “Az U20-as szabály miatt valószínűleg még több lehetőséget kapunk mi, fiatal játékosok. Szeretnék élni vele, meg akarom hálálni a bizalmat, és persze az a célom, hogy tovább fejlődjek! Úgy érzem, erős csapatunk van, jó lesz az összhang, úgyhogy optimista vagyok a szezont illetően, jó eredményeket és sikeres bajnokságot várok magunktól.”

Ez a cikk másodközlés, az eredeti IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés