Hirdetés
Archivum

Sokba került Becky Hammon elküldése az Orenburgnak:

:

Hirdetés

Sokba került az Orenburgnak, hogy tavaly télen elküldték két amerikai légiósukat Becky Hammont és Shameka Christont. A FIBA illetékes szervezete, a genfi székhelyû Basketball Arbitral Tribunal (BAT) Christonnak januárban 45 ezer dollárt ítélt meg és a múlt héten lezárult Becky Hammon beadványának a tárgyalása is, neki 210 ezer dollárt fizethet a csapat.

Hammon két évre írt alá az Orenburghoz. A 2010/11-es évadban 375 ezer dollárt, míg a 2011/12-es szezonban 400 ezer dollárt keresett volna. Az amerikai klasszist azonban 2011 januárjában elküldték, így még a tavalyi évadból is 150 ezer dollárja maradt bent a klubnál.
 

Hammon ügyvédje a beadványukban a teljes 2011/12-es bért is követelte a csapattól, de ezt a bíró nem találta megalapozottnak, mivel közvetlen kár nem érte a játékost. Az idei szezonra aláírhatott a Szpartak Moszkvához, ahol 340 ezer dollárt kap. A bíró ennek megfelelõen az Orenburgot annak a 60 ezer dollárnak a megfizetésére kötelezte, ami a két szerzõdés közötti különbség.

Az Orenburg fegyelmi okokra hivatkozva vált meg Hammontól. Érvelésük szerint az amerikai játékos sérülésre hivatkozva indokolatlanul sok mérkõzésrõl hiányzott. Az orosz klub azonban nem tudta bizonyítani a fegyelmi vétség tényét. A 210 ezer dolláros kártérítés a 150 ezer dollárból, illetve a 60 ezres különbözetbõl áll össze. Ezeken felül pedig az eljárás költségeit is az orosz klubnak kell viselni. 

Hirdetés