Hirdetés
Magyarország

Sokrétű erőnléti munka zajlott a Darazsak Basketball Camp keretei között:

:

Fotó: Pados Noel

Hirdetés

A gyenesdiási Darazsak Basketball Camp sokrétű programjai között az erőnléti és rehabilitációs munka is helyet kapott. Erről a Soproni Darazsak Sportakadémia erőnlétért felelős szakembere, Gáspár László nyilatkozott az intézmény videós riportjában.

Mindig egy különleges szituáció a tábor. A Sopronból érkező lányok már leálltak, pihenő időszakban voltak. Táborba jönnek, ami egyrészt arról szól, hogy jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, pihenjenek, de közben azért edzések vannak, ahol elvárjuk, hogy teljesítsenek. Össze kellett állítani egy olyan programot, ami kicsit élvezetes, de megdolgoztatja őket. Amit figyelembe kellett venni, hogy voltak olyan résztvevők, akik nem a Soproni Darazsakhoz tartoznak. Róluk itt derül ki, hogy milyen edzettségi állapotban vannak, csinálnak-e erősítő gyakorlatokat. Olyan általános programot állítottam össze, amiben párosával dolgoztak a gyerekek. Ezt egy kicsit jobban szeretik, mert csapatként működnek és csapatként kell végrehajtaniuk különböző erősítő gyakorlatokat egy kicsit magasabb, emeltebb ismétlésszámmal. Több körben. Azt gondolom, hogy ez az egy óra, amit együtt töltöttünk, egy megfelelő terhelés volt a számukra.

– mondta Gáspár László, akit arról is kérdeztek, hogy lehetőség nyílt egy-egy edzés alkalmával egyéni, specifikus gyakorlatok elvégzésére is.

“Nálunk az akadémián nagyon jól működik, hogy a szakemberek összedolgoznak és együtt beszéljük meg a dolgokat. Itt is mielőtt elkezdődtek az edzések, egyeztettük, kik azok, akik sérüléssel bajlódnak, akik felépülési  folyamatban vannak és kik bevonhatók. Hárman úgy állítottuk össze a programot és dolgoztunk együtt, hogy minden gyerek, aki nem tud teljes értékű munkát végezni, az a neki megfelelő szintű gyakorlatokat, terhelést kapja.”

A sportakadémia növendékei a táborban elszámolhattak a szünetben végzett egyéni edzéseikről és iránymutatást kaptak a felkészülés kezdete előtti időszakra.

Az is volt az egyik cél, hogy a táborban felfrissítsük azokat a gyakorlatokat, amiket csináltunk és megmutassam nekik azokat, amiket a nyári otthoni programra kapnak. A megbeszéltek szerint a felkészülés kezdete előtt két héttel minden soproni kisdarázs megkapja a maga kis programját, hogy a felkészülési időszakot már ne a nulláról indítsa el.

– összegzett Gáspár László.

Hirdetés