Hirdetés
Archivum

Somogyi Andrea a Vasas-Csatában folytatja pályafutását:

:

Hirdetés

Pénteken késõ este pont került Somogyi Andrea kálváriájának a végére. A MiZo Pécs 2010 együttesétõl távozó magyar válogatott bedobó a Vasas-Csatában folytatja pályafutását. Somogyit a pécsi klub szakmai stábja „nem megfelelõ sportteljesítménye miatt” az EuroLiga rajtja elõtt rakta ki a felnõtt keretébõl.

Somogyi Andrea a MiZo Pécs 2010 szerzõdésszegése miatt november 27-én rendkívüli felmondással szûntette meg munkaviszonyát a baranyai klubbal. Ezt követõen az MKOSZ Versenybizottsága, a Vasas-Csata és a MiZo Pécs 2010 között éles jogi csatározások zajlottak, melyben mindegyik fél mindent bevetett, végül azonban a játékosnak legmegfelelõebb döntés született, hiszen Somogyi 3 hónapnyi kihagyás újra pályára léphet, ha a sportformája engedi már szombaton a Sopron ellen.

A MiZo Pécs 2010 pedig ismét magyarázkodásra kényszerül, története során már nem elõször. A baranyai klub hivatalos állásfoglalása a „tovább” mögött olvasható.

„November elején Somogyi Andrea sportolónk felé – nem megfelelõ sportteljesítménye miatt – szerzõdésünk közös megegyezéssel történõ megszüntetését kezdeményeztük.

Ezt követõen Somogyi Andrea egyoldalúan, rendkívüli felmondással kezdeményezte szerzõdésének megszüntetését, majd beadvánnyal fordult a MKOSZ VB-hez, kérve a játékengedélyének azonnali kiadását.

A MKOSZ VB 2009 december 01-én hozott 17/2009/2010/VB határozatában, a Sportoló részére ezt mint “szabadon igazolható sportoló”, megadta. A Pécsi Nõi Kosárlabda Kft. és Somogyi Andrea közötti szerzõdés – a játékos oldaláról történõ – egyoldalú, azonnali hatályú megszüntetésének jogosságát az MKOSZ VB egyáltalán nem vizsgálta.

Szeretnénk leszögezni, hogy sem az eljárással, sem az átigazolási jogosultság azonnali, vizsgálattól független kiadásával, sem a Klub felé vagy az átigazolásban résztvevõk felé történt folyamatos presszióval nem értünk egyet!

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy ebben az esetben Klubunk az MKOSZ VB által semmilyen védelmet nem kapott.

Meglátásunk szerint, ettõl az esettõl kezdve, ha egy játékos egyoldalú szerzõdésmegszüntetésre vonatkozó beadvánnyal él a hivatalos felügyeleti szerv felé, akkor sportágunkban adott játékos, egyéb vizsgálat nélkül, azonnal igazolhatóvá válik, hiszen a jelen ügyben tapasztaltak alapján az MKOSZ VB az érintett Klub álláspontját figyelmen kívül hagyva, nem védi a Klubokat.

Fentiektõl függetlenül, az ügy mielõbbi, korrekt keretek között történõ lezárása érdekében az alábbi döntést hoztuk:

Továbbra is szeretnénk mindkét félnek megfelelõ módon lezárni a Somogyi Andrea és közöttünk meglévõ szerzõdést, ezt elõsegítendõ nem gördítünk akadályt a Sportoló átigazolása elé, így az átigazolásához ezúton a mai napon hozzájárultunk.

Ezen döntésünk az átigazolásra vonatkozik, a Sportoló és köztünk fennálló szerzõdés megszüntetésére vonatkozó külön eljárásban jogainkat fenntartjuk.

Ezzel a hozzájárulással a Klub továbbra sem ismeri el Somogyi Andrea egyoldalú szerzõdés felbontását és részünkrõl továbbra is törekszünk arra, hogy közös megegyezéssel zárjuk le vitás ügyünket.

MiZo Pécs 2010”
Forrás: MiZo Pécs 2010 hivatalos honlap

Hirdetés