Hirdetés
Archivum

Sonja Petrovic a halálcsoportról, a közönségrõl és az Eb-esélyekrõl:

:

Hirdetés

A 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság hivatalos honlapján Sonja Petrovic adott nagyinterjút a FIBA munkatársainak. Ebbõl szemezgetünk.

Fotó: KSS.rs

A szerbek brutálisan nehéz csoportba kerültek Oroszország, Belgium és Fehéroroszország mellé.

“Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. A sorsolás után, amikor megláttam a halálcsoportot, csak annyit kérdeztem: lehetne ennél rosszabb?” – mondta Petrovic, majd így folytatta: “Ez a valóság. Ha ki akarunk jutni az olimpiára, akkor a legjobbakat is le kell tudni gyõzni vagy a csoportban vagy az egyenes kiséses szakaszban. Ez nem kérdés. Sokkal hamarabb válhat nehézzé a torna, mint arra elõzetesen számítani lehetett volna. Ettõl függetlenül, hiszek abban, ha továbbjutunk a csoportból, bármi lehetséges. Onnantól kezdve mindig csak a következõ meccsre kell koncentrálni.”

Szerbia 2015-ben éppen fõvárosunkban lett Európa-bajnok. Marina Maljkovic szövetségi kapitányhoz hasonlóan Petrovic is arról beszélt, hogy nem szabad összehasonlítani az idei és az akkori csapatot.

“Szeretnénk megismételni a 2015-ös menetelést – ez nem kérdés. Látva, hogy milyen év van mögöttünk, nagyon nehéz lesz. Page visszavonult, Dabovic félévet kihagyott, Jelena most adott életet egy kisgyermeknek és nekem egész évben komoly gondjaim voltak a térdemmel. Jó döntés volt az edzõktõl, hogy tavaly a fiataloknak adtak lehetõséget. Látható, hogy sokat profitáltak belõle. Aleksandra Crvendakic lett például az év játékosa nálunk Szerbiában. Õ az egyik, aki a kulcsemberünk lehet az Európa-bajnokságon. Sokat változtunk 2015-höz képest. Teljesen más szakaszában járunk a pályafutásunknak. Ettõl függetlenül hiszek abban, hogy képesek vagyunk lehetetlen dolgokat véghez vinni.” – összegzett a Dinamo Kurszk sztárja.

Petrovic szerint nem fog a csapatra bénítólag hatni a nagy várakozás és a közönség.

“Telt házas közönség támogathat minket. Bárhol játszottunk korábban selejtezõ-meccseket, mindig tele volt a csarnok. Hálás vagyok a szövetségnek, amiért jó munkát végeztek a csapat népszerûsítésében. Szerintem jó döntés, hogy a csoportkör kisebb városokban lesz. Õszinte biztatást kaphatunk ilyenkor a helyiektõl. Két módon is elsülhet ez. Jelenthet természetesen extra nyomást. Ugyanakkor ismerem a csapattársaimat és tudom, hogy mindenki szeret nagy közönség elõtt játszani. Ez számunkra inkább plusz erõt adhat.”

Hirdetés