Hirdetés
Európa

Sonja Petrovic: az örökség is fontos:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, hétfőn sajtótájékoztatón Marina Maljkovic szövetségi kapitány bemutatta a szerb válogatott 23 fős bő keretét a novemberi Eb-selejtezőkre. A sajtóeseményen a jelenleg a műtét után lábadozó Sonja Petrovic részt vett.

Még szeptember végén esett át térdműtéten a szerb válogatott klasszisa Sonja Petrovic, aki így nem léphet pályára a fiatalítási folyamatot hirdető csapat novemberi mérkőzésein. Ettől függetlenül az edzőtáborban ott lesz, ami jól mutatja az egységet.

“Még a rehabilitáció szakaszában járok, nem játszhatok. Amit enged az állapoton, azt azonban meg fogom csinálni a lányokkal. Ahogy az edzőnk is mondta, új időszak kezdődött az Európa-bajnoksággal. Sok fiatal kapott lehetőséget. Nekünk rutinosabbaknak új energiákat adtak, ezért is különleges ez a bronzérem. Emiatt szeretnék elsősorban ott lenni az edzőtáborban.” – fogalmazott Petrovic.

A Kurszkból Gironába szerződő klasszis arról beszélt, hogy mostantól a februári Olimpiai Selejtezőn van a fókusz, de ezen felül fontos a fiatalok beépítése. “Meg kell tanulniuk, hogy működik a játékrendszer itt a válogatottnál.” – tette hozzá.

“Mindenki tisztában van azzal, hogy a generációnknak lezárul egy korszak. Szeretnénk, ha ez szép sikerrel történne. Nem minden azonban az eredmény. Az is fontos, hogy milyen örökség marad utánunk. Remélem, hogy a törökök elleni selejtező egy újabb lehetőség lesz, hogy a fiataloknak esélyt adjunk a bizonyításra.” – összegzett Petrovic.

Fotó: KSS-PRESS

Hirdetés