Hirdetés
Európa

Sonja Vasic bejelentette visszavonulását:

:

Hirdetés

A háromszoros Euroliga győztes, Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes szerb klasszis Sonja Vasic bejelentette visszavonulását. A kiváló játékos a klubja, a Spar Girona honlapján adott tájékoztatást a döntéséről. A tokiói olimpia lesz az utolsó versenye

El kellett jönnie ennek a pillanatnak is. Visszavonulok, hogy a személyes életemre és az ottani változásokra koncentráljak. Elégedett vagyok mindennel, amit a karrierem alatt elértem. Az olimpia lezárja a kört. Három évad telt el azóta, hogy a térdem nem úgy szolgál, ahogy szeretném. Ebből tudom, hogy eljött az idő. Nem hirtelen döntés ez. Sokan lesznek, akiket meglepetésként ér, de most volt itt az ideje.

– nyilatkozta Sonja Vasic a Spar Girona honlapján.

Vasic három Euroligát (2009, 2010, 2015) nyert pályafutása során. A válogatottal 2015-ben Európa-bajnok lett Budapesten. 2016-ban Rióban olimpiai bronzérmet szerzett a csapattal és tagja volt a 2019-es Európa-bajnoki bronzérmes együttesnek is. Egyéni díjak tekintetében Vasic 2007-ben az év fiatalja lett, 2018-ban az Euroliga MVP-je címmel gazdagodott és kétszer volt Szerbiában az év játékosa.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés