Hirdetés
Európa

Sonja Vasic hosszabbított Gironában, Belgiumból erősített a Valencia:

:

Hirdetés

Spanyolországból két fontos játékospiaci bejelentés érkezett.

A Spar Girona közleményben adta hírül, hogy hosszabbított a klubbal Sonja Vasic. A szerbek világklasszisa térdműtét után télen csatlakozott be a spanyol klub munkájába. A versenyrendszerek leállításáig a bajnokságban 11, az Euroligában 8.3 pontot átlagolt.

A Valencia pedig a belga bajnok Castors Braine korábbi klasszisának szerződtetését kommunikálta hivatalos felületein. A 186 cm magas, 34 éves Celeste Trahan-Davis hét évet töltött Belgiumban. A legutóbbi Euroliga szezonban csak kilenc meccset tudott vállalni egy sérülés miatt. Ezeken azonban 28.1 perc alatt 15.3 pontot és 10.4 lepattanót átlagolt.

Ezekkel a bejelentésekkel gyakorlatilag két spanyol élcsapat kerete is kezd a véglegeshez közeli formát ölteni.

A Gironának Vasiccsal együtt már nyolc szerződtetett játékosa van. A szerb klasszis mellett Chelsea Gray, Laia Palau, María Araújo, Helena Oma, Frida Eldebrink, Julia Reisingerová és Adaora Elonu.

A Valencia esetében pedig Trahan-Davis a 11. szerződtetett játékos a 2020/2021-es szezonra. Mellette Lorena Segura, Raquel Carrera, Queralt Casasm María Pina, Anna Gómez, Leticia Romero Laura Gil, Laura Juskaite, Cristina Ouviña és Marie Gülich alkotja a keretet.

Hirdetés