Hirdetés
USA

Soós Réka a Northern Colorado szakmai programjában folytatja

Hirdetés

A Northern Colorado bejelentette, hogy az intézmény női kosaras szakmai programjában folytatja a szegedi nevelésű, korábban korosztályos válogatott Soós Réka.

Soós Réka Szegedről előbb az FC Barcelona női kosárlabda szakosztályához került, ahol 16 évesen már a felnőttek között is bemutatkozhatott. Ezt követően az Egyesült Államokban a Casper College tanulója volt.

A Casper College női kosaras program kifejezetten eredményes évet zárt. A 2019/2020-as szezonban 29 győzelmük és mindössze 3 vereségük volt. Megnyerték az NJCAA Region IX bajnokságát. Ezen menetelés alkalmával Soós Réka 5.6 pontot és 3.9 gólpasszt átlagolt.

A Northern Colorado közleménye Soós Rékát nagy munkabírású, szorgalmas játékosként mutatja be a szurkolóknak. Kiemelik, hogy magassága ellenére nem csak a palánkok alatt a festékben számíthatnak rá, hanem a tripláira is építhetnek. A csapatuk a Divízió I-ben a Big Sky Konferenciában szerepel. A márciusban lezárult évadban 13 győzelem és 18 vereség lett a mérlegük. A konferenciát tekintve 8 győzelemmel és 12 vereséggel zártak.

Fotó: caspercollege.edu

Fotó: caspercollege.edu