Hirdetés
Archivum

Söprés az olasz negyeddöntõkben:

:

Hirdetés

Olaszországban nem hoztak meglepetéseket a bajnoki negyeddöntõk. Minden párharc söpréssel zárult, a legjobb négy közé az alapszakasz elsõ négy helyezettje jutott.

A legnagyobb érdeklõdés a két Euroligás gárda fellépését övezte. A Taranto a Bracco Geas alakulatát ütötte ki, a két csapat között az elsõ mérkõzésen 15, a másodikon 24 pontos differencia alakult ki.

Az Euroliga nyolcas döntõjében érdekelt Schióra az egykoron szebb napokat látott Lavezzini Parma várt. Annak ellenére, hogy a Schio szakmai stábja nagyon tartott a párharctól a fárasztó Euroliga végjáték miatt, egy pillanatig nem forgott veszélyben a továbbjutásuk. Az elsõ találkozót a 21 pontos McCarville és a 13 pontos Cohen vezérletével 69-61-re nyerték. A második mérkõzésen szintén Liron Cohen remekelt, ezúttal 22 pontig jutott és a csapata 83-73-as gyõzelmet aratott.

A két ismert gárda mellett a Pool Comense és a Le Mura Lucca jutott a négy közé. Az április 18-án kezdõdõ elõdöntõk során Cras Taranto – Le Mura Lucca és Famila Schio – Pool Comense párharcokat bonyolítanak le.

Eredmények

1. mérkõzések
Cras Taranto – Bracco Geas S.S.Giovanni 73-58
Famila Wuber Schio – Lavezzini Parma 69-61
Pool Comense – Roberta Faenza 73-53
Le Mura Lucca – Liomatic Umbertide 61-37


2. mérkõzések

Bracco Geas S.S.Giovanni – Cras Taranto 53-77
Lavezzini Parma – Famila Wuber Schio 73-83
Roberta Faenza – Pool Comense 53-70
Liomatic Umbertide – Le Mura Lucca 40-54

Hirdetés