Hirdetés
Magyarország

Sopron Basket – UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Hirdetés

A 2020/2021-es évad 2. fordulójában a Sopron Basket fogadja az UNI-Győr – MÉLY-ÚT csapatát. A mérkőzés előtt a két vezetőedző nyilatkozott a hétvégi szezonnyitóról és a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól.

Sopron Basket – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Bajnokság, 2. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szerda 17:30

Sopron Basket: Fegyverneky Zsófia, Gabby Williams, Jelena Brooks, Varga Alíz, Határ Bernadett
UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Brianna Kiesel, Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Barnai Judit

Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője: Még mindig tart nálunk az a folyamat, ami oly sok csapatnál, a játékosok beépítése és a játékrendszer megismertetése az új játékosokkal. Szorgalmasan dolgozunk azon, hogy ez a folyamat haladjon és azt gondolom, hogy van is ebben előrelépés. Hétről, hétre, mérkőzésről mérkőzésre szeretném látni a fejlődést és az elveink elsajátítását, annak viszontlátását a pályán. A Csata meccshez viszonyítva bízom benne, hogy lesz ebben előrelépés. Megyei rangadó következik. Ez a párharc nagy múltra tekint vissza. Biztos, hogy egy jó hangulatú mérkőzéssel fogunk tudni nyitni hazai pályán.

Iványi Dalma, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője: Jó meccset játszottunk a TFSE-MTK-val. Fontos volt a győzelem is, azon túl, hogy főleg a második félidőben nagyon szépen játszottunk. Végrehajtották a lányok azokat a taktikai feladatokat, dolgokat, amiket gyakoroltunk, kértünk tőlük. Azt gondolom, hogy nagyon jó kezdés volt a szezonnak. Elsősorban egy pozitív megerősítés a lányoknak és az edzői stábnak, hogy jó úton haladunk és működnek azok a dolgok, amiket elterveztünk, illetve szeretnénk játszani. Ez lendületet is kell, hogy adjon a csapatnak, amit próbálunk átvinni a szerdai mérkőzésre a Sopron ellen, ahol nem mi vagyunk az esélyesek. Azt várom, hogy felszabadultan tudjunk játszani egy nagyon erős csapat ellen, akik már szinte teljesen komplettek. Kétszer játszottunk a Sopronnal. Mondhatjuk, hogy a két csapat már ismeri egymást ebben a szezonban is. Mi arra próbáljuk a hangsúlyt fektetni, hogy az előző két meccs hibáit vagy ahol egy kicsit fölénk kerekedett a Sopron, kompenzáljuk és kijavítsuk. A saját repertoárunkat tekintve pedig csapatszinten és egyénileg előrébb lépjünk, pontosítsunk figyelve már a szezon további részére. Gyakoroljuk azokat a dolgokat, amiket hosszú távon szeretnénk csinálni.

Hirdetés