Hirdetés
Archivum

Sopron-Cegléd, MTK-Csata meccsek szombaton:

:

Hirdetés

Szombaton a kisebb téli szünetet követõen hazánkban is folytatódnak az élvonalbeli bajnoki küzdelmek. Két találkozóra kerül sor 18 órától. A címvédõ Sopron Basket a VBW CEKK Cegléd vendége lesz, míg a fõvárosban MTK Budapest – NKE Csata rangadót rendeznek.

Kezdjük a beharangozónkat címvédõ Sopron Basket ceglédi vendégjátékával. Úgy fordulnak a csapatok az alapszakasz második körére, hogy a soproni együttes veretlenül vezeti a tabellát. Roberto Iniguez tanítványai 11 gyõzelemmel, +348-as pontkülönbséggel uralták eddig a bajnoki küzdelmeket. Ahogy a statisztikai összefoglalónk is kirajzolta a téli szünetben, gyakorlatilag nincs olyan fontos mutató, amiben ne emelkedne ki a csapat a mezõnybõl. A soproni keretet nézve a szünet utáni folytatás alkalmával Fegyverneky Zsófia talp és Határ Bernadett térdsérülése hátráltatta a munkát, miközben azt is kiemeli a klub beharangozója, hogy Tina Jovanovic már teljes értékû edzésmunkát végzett. Cegléden változott a keret, hiszen Leia Dongue Gironába szerzõdött, ami tovább csökkenti Peter Jankovic alakulatának versenyképességét. Nagy favorit tehát a soproni gárda, ahol elsõdleges cél lehet a hétközi Carolo Basket elleni Euroliga rangadóra történõ felkészülés. A CEKK utolsó decemberi meccsén Szekszárdon tisztes helytállás mellett szenvedett vereséget, nyilván hasonlóan szorosabb eredmény elérésében bíznak a hazaiak.

.
Az MTK Budapest az NKE-Csata gárdáját fogadja. Ebben a párosításban is egyértelmûen meghatározható a favorit. Az eddig mutatott teljesítménye alapján a Csata joggal számolhat gyõzelmi eséllyel. Tursics Krisztián együttese ugyan az utolsó két mérkõzését idegenben elveszítette, de az alapszakasz feléhez érkezve a 6/5-ös mutató és a Magyar Kupa szereplésre feljogosító helyezés így is kiváló. Elsõsorban az idegenbeli találkozók hullámvölgyeinél érezhetõ talán egyedül a keret kisebb rutintalansága. Az MTK ugyan mindössze egy gyõzelmet szerzett az alapszakasz elsõ felében, de a korábbi évekhez képest versenyképesebb Nagy Dorottya együttese. Ezt december elején a Csata ellen is bizonyította. Mivel az elsõ fordulóból el kellett halasztani a két alakult találkozóját, így friss az egymás elleni élmény. Azon a decemberi találkozón sokáig kiválóan tartotta magát az MTK és ha védekezésben megmarad a koncentráció a záró szakaszra, még szorosabb meccs is kerekedhetett volna. Nagy kérdés, hogy ezúttal milyen mederben halad az összecsapás.

Hirdetés