Hirdetés
Magyarország

Sopron – Csata rangadóval indul az év:

:

Hirdetés

Stílszerűen a tabella első két helyezettjének találkozójával indul a 2020-as év. Január 2-án, csütörtökön 18 órától a Sopron Basket fogadja az NKE-FCSM Csatát.

Sűrű napokat él a Sopron és a Csata, hiszen a két ünnep közé beiktatott bajnoki forduló után és a hétvégi találkozók előtt pótolják a 12. fordulóból  elhalasztott a mérkőzésüket. Ez a rangadó közvetlenül a karácsonyi időszakot megelőző hétvégére esett volna, de a két klub ezzel az időpont-módosítással tudott egy rövid kis szünetet beiktatni a rendszerbe. Speciális versenyhelyzet ilyen ünnepi időszakban egy hét alatt három összecsapást megvívni. Ilyenkor a fizikális tényezők mellett még inkább előtérbe kerül a mentális felkészítés, hogy a koncentráció végig maximumon maradjon.

December utolsó mérkőzéseit nézve mindkét csapat győzelemmel hangolt erre a rangadóra. A Sopron Cegléden tudott nyerni. Jelena Brooks ismét bevethető volt, de a visszatérő Candice Dupree mellett Tina Jovanovic sem játszott. A mérkőzés utáni nyilatkozatában Gáspár Dávid hangsúlyozta, hogy a mutatott játékkal nem volt elégedett. A soproniak számára elsősorban a 19 eladott labda és a triplamutató okozhatott fejfájást. A 16 kísérletből mindössze három talált utat a gyűrűbe. Ettől függetlenül a soproni csapatjátékot dicséri, hogy a 30 mezőnytalálatot 22 gólpassz előzte meg, miközben a 16 szerzett labda is jó arány.

Az NKE-FCSM Csata a PINKK Pécsi 424 gárdáját győzte le. A mérkőzés után Tursics Krisztián is hangsúlyozta, hogy a szünet miatt tartott egy kicsit a találkozótól. A Csata azonban nagyon jól reagált erre a helyzetre. A sajtótájékoztatón a kispadról érkező 30 pont és a lepattanócsata került kiemelésre. Ezt kiegészíthetjük a 14 triplával vagy éppen azzal, hogy Megan Gustafson és Emma Cannon is dupla-duplát ért el, miközben összesen hatan jegyeztek legalább a 20-as VAL mutatót. A Csatának ugyanis nagy erőssége, hogy a légiósok maximálisan betöltik azt a szerepet, hogy hiányposzton segítik a csapatot és hoznak extra villanásokat. Ezzel azonban nem tolódnak el az arányok és a keret többi tagjától is bőven jönnek jó teljesítmények.

Két ellentétes stílus találkozik. A Sopronnak eddig a rangadókon a kiváló védőmunka hozta a sikert. Elég annyit mondani, hogy az első négyből a DVTK-t 52, a Szekszárdot 51 pontot tartotta. A Csatát eközben dinamikus, ponterős támadójáték jellemzi. Figyelve a statisztikát, a Sopronnak 12 mérkőzés után a 993 szerzett pontjára 702 kapott pont jutott, addig a Csatánál ugyanez az arány 995 szerzett és 870 kapott pont. A két csapat szeptemberi meccsét 81-63-ra nyerte a Sopron, de egy ilyen szezon eleji találkozóból messzemenő következtetést nem lehet levonni. Egy biztos, hogy nagy téttel bíró évindító találkozó elé nézünk. A Sopron egy győzelemmel újabb üldözőjét szakítaná le és nagy lépést tenne az alapszakasz első helye felé. A Csata pedig egy bravúrral a DVTK, Szekszárd kettőssel szemben növelné lépéselőnyét.

Hirdetés