Hirdetés
Magyarország

Sopron – DVTK döntő, PEAC – Szekszárd bronzcsata a Magyar Kupában:

:

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés

Szombaton rendezték a 2022-es Killik László Női Magyar Kupa elődöntőit. Vasárnap a döntővel és a bronzmérkőzéssel zárul a torna.

Az első elődöntőben a Sopron Basket 85-47-re múlta felül az NKA Universitas PEAC gárdáját. A soproniak a szorosabb első negyed után a második etapban váltottak ritmust, majd a 23-2-es harmadik szakaszban állva hagyták riválisukat. Jelena Brooks 17 ponttal, 4 lepattanóval és 1 gólpasszal segítette győzelemhez a címvédőt. A pécsieknél Kiss Virág ért el 8 pontot és 6 lepattanót.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

A második elődöntőben a DVTK 83-66 arányban bizonyult jobbnak az Atomerőmű KSC Szekszárdnál. Végig vezetett az összecsapáson a 10 triplát értékesítő DVTK. A legnagyobb különbség 28 pont volt a felek között. Innen egy 13-0-s sorozattal még szépített a Szekszárd, de fordítási esélyei nem voltak. Milica Jovanovic 23 ponttal, 7 lepattanóval és 4 gólpasszal remekelt a DVTK-ban. Szekszárdi oldalon Nikolina Milic a vereség ellenére kiemelkedőt nyújtott, 22 ponttal és 9 lepattanóval, 30-as VAL-értékkel zárt, ami a játéknap legjobbja lett.

Ez azt jelenti, hogy vasárnap Sopron Basket – DVTK finálé lesz. A nyolcas döntők történetében negyedik alkalommal vív finálét egymással a két csapat. A történeti áttekintő ITT olvasható. 

Február 20., vasárnap – menetrend

Döntő
18:00 Sopron Basket – DVTK

15:30
NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés