Hirdetés
Archivum

Sopron-Gyõr csata a döntõéért:

:

Hirdetés

Kedden megkezdõdik a Sopron Basket és a CMB Cargo UNI Gyõr között az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõ párharc. A megyei rangadókat mindig nagy csata, éles küzdelem jellemzi. Ezúttal is erre számíthatunk.

Bár rettenetesen sok minden történt a sportágban az utóbbi hetekben, de végül mégis megvalósult ezen az ágon az a forgatókönyv, amire már március eleje óta számítani lehetett. A Sopron és Gyõr küzd a döntõbe jutásért. A két csapat idén kétszer mérkõzött. Az õszi találkozón még október közepén 78-77-es gyõri siker született. Január végén azonban a Sopron Basket aratott 63-49-es gyõzelmet.

Még a január végén lejátszott összecsapáshoz képest is voltak változások a keretekben, így igazán messzemenõ következtetést nem lehet levonni a két meccs statisztikáiból. Maguk a számszerû eredmények talán azok, amik jól szemléltetik a csapatok idei útját. Azt, hogy Roberto Iniguez elképzelései mentén a Sopron védekezésre épülõ stabil játékrendszere mennyire összeállt, míg a Gyõr esetében, hogy milyen biztatónak hatott eredményesség szempontjából a szezonkezdet.

A két gárda kerete többször változott. Az elõdöntõhöz úgy érkeznek a felek, hogy Sopronban hivatalossá vált: a szezon hátralévõ részére nem tér vissza az Egyesült Államokból Alaina Coates. A Gyõrnél pedig combsérülés miatt Danielle Robinson erre a szezonra kidõlt. Mellette viszont a másik két sérült Laklóth Anna és Nirra Fields játékára jó esély mutatkozik. Ahhoz, hogy versenyképes legyen Sandro Orlando csapata, szükség is van a játékukra.

Közös a két alakulatban, hogy magas posztokon akadnak rotációs problémák. Egy-egy játékos hiányzik az ideális felálláshoz. A rájátszás menetét tekintve mindkét csapat sokat fejlõdött. A Sopron védekezése egyre jobban összeáll ismét. Itt nyilvánvalóan az lehet a szakmai stáb terve, hogy a csúcsot az Euroliga Final Four hétvégéjére fussa ki a teljesítmény. Ezen a téren már az elõdöntõben is további fejlõdés várható. Soproni oldalon nem lehet más a cél, mint az, hogy ne keveredjen három meccses párharcba és legalább egy hete maradjon a felkészülésre a csapatnak a F4 elõtt.

A Gyõr esetében szintén a védekezést kell kiemelni, ahol a Magyar Kupát megelõzõen kinevezett Sandro Orlando a rövid idõ ellenére látványos fejlõdést tudott elérni. A támadásban több idõ kellene, hogy az összhang még hatékonyabbá tegye a döntéshozatalt. Ezt így tavasszal már nem lehet elvárni, de egy stabil csapatvédekezés és támadásban klasszis egyéni teljesítményekkel a Gyõrben még ebben a nehezebben összeálló szezonban is benne van az eredményes szereplés lehetõsége.

Hirdetés