Hirdetés
Archivum

Sopron-Gyõr: megyei rangadó nagy téttel:

:

Hirdetés

Pénteken 18 órától kerül sor az UNIQA Sopron és a CMB Cargo UNI Gyõr rangadójára. A mérkõzés eredménye nagyban befolyásolja az alapszakasz végeredményének alakulását.

Kezdjük egy kis számolgatással, hiszen az alapszakasz utolsó két fordulójára is maradtak nyitott kérdések. A soproni csapat matematikailag még nem tekinthetõ alapszakaszgyõztesnek. Ettõl függetlenül a címvédõ elsõ helyének elvesztéséhez óriási meglepetésekre lenne szükség. Ehhez a hátralévõ mindkét mérkõzését el kellene veszítenie a Sopronnak, ráadásul a Gyõr minimum 24 pontos sikerrel tudná megelõzni megyei riválisát.

A Gyõr amennyiben vesztesen hagyja el a pályát a pénteki rangadón, úgy vélhetõen a harmadik hellyel számolhat az alapszakasz végén. Természetesen ehhez még az Aluinvent DVTK-nak az utolsó két fordulóból két gyõzelemre van szüksége. Egyébként ez azt is mutatja, hogy Völgyi Péter tanítványainak nem csak az egymás elleni eredmény, hanem egy kisebb különbségû siker is nagyon sokat érhet.

Ahogy a fenti bevezetõbõl is kiderül, a két csapat õszi meccsén 23 pontos soproni siker született. Azóta mindkét gárda hozott új igazolásokat, így óvatosan kell az akkori statisztikát böngészni. Egy biztos, hogy az õszi Sopronnak talán az egyik legjobb meccse volt a gyõri, míg a házigazda akkoriban kisebb hullámvölgybe került. A Gyõr a 2012-es bajnoki finálé sorsdöntõ ötödik meccse óta nem gyõzte le tétmérkõzésen megyei riválisát és meglepetés lenne, ha ez a széria most szakadna meg. Igaz, ahogy a szerdai Cegléd-PINKK összecsapás felvezetésében is említettük, kéthetes szünet után bármi benne van a játékban. Különösen úgy, hogy a hétvégén mindkét keretbõl voltak érintett játékosok a junior döntõn.

A hónap elején rendezett Magyar Kupa kapcsán egyik gárda sem lehet maximálisan elégedett. A Sopronnak nem sikerült megvédenie a címét, de ahogy azt összefoglalónk alkalmával kollégánk is kiemelte, nem történt különösebb tragédia. Nem látszódott semmi olyan kijavíthatatlan hiba a soproni játékon, ami miatt a két évvel ezelõttihez hasonló tavaszi visszaeséstõl kellene tartani. Azon az estén két hasonló játékerõt képviselõ gárda csatájából az adott pillanatban pontosabb került ki gyõztesen.

A Gyõr a negyeddöntõben 14, a bronzmeccsen 10 pontos elõny adott le a harmadik negyedben. Emellett támadásban a dobóteljesítmény, elsõsorban a ponterõs légiósnak igazolt Chaney játéka miatt lehet hiányérzet. A gyõrieknek már a rájátszásra nézve is a meccsen belüli hullámzást kell csökkenteni, mert ez komoly hátrányt jelenthet a késõbbiekben. Soproni részrõl az alapszakasz hajráját Peters további beépítése, illetve ezzel együtt a csapatjáték finomítása határozhatja meg.

A mérkõzést pénteken este az állami sportcsatorna élõben közvetíti, bízzunk benne, hogy egy képernyõképes, szórakoztató összecsapást látunk majd.

Hirdetés