Hirdetés
Archivum

Sopron-Kassa finálé lesz a négyes döntõben:

:

Hirdetés

Pénteken rendezték a Szlovák-Magyar Final Four elõdöntõit. A Sopron a Rózsahegy, a Kassa pedig a Gyõr legyõzésével jutott a fináléba, így a két ország bajnokai csatáznak az év utolsó trófeájáért.

MBK Ru¾omberok – UNIQA Euroleasing Sopron 55-61 (14-10, 14-18, 15-17, 12-16)

Ahogy arra számítani lehetett, a mérkõzés elején kijött az a különbség, hogy a Sopron jóval hosszabb kihagyás után lépett pályára, mint a riválisa. A Rózsahegy 4-0-ra ellépett és a negyedik perc végén talált be elõször a magyar bajnok, ekkor Shenise Johnson volt eredményes triplából. A pontszegény elsõ negyed végén 14-10-re ment a szlovák ezüstérmes.

A második negyed elején Lukaèovièová 2+1-es megoldásával 17-12-es elõnyt alakított ki Stefan svitek alakulata, majd egy újabb kisebb soproni kosárcsendet megtörve Jelena Milovanovic talált be. Ekkor a hazaiak idõt is kértek, majd 19-14-nél Székely Norbert is hasonlóan tett. Nem véletlen, hogy mindkét szakvezetõ magához rendelte tanítványait, nagyon sok hibával játszottak a csapatok. A Sopron Cserny duplájával 22-21-nél fordított és az elsõ 20 perc végén 28-28 állt az eredményjelzõn. A félidei eredményt Sara Krnjic állította be.

A harmadik etap elején Krnjic beütötte negyedik személyi hibáját, ennek ellenére fokozatosan a Sopron vette át az irányítást. Egy 7-0-s futással 35-28-ra sikerült ellépnie a magyar bajnoknak. Stefan Svitek hiába kért idõt, lányai több mint 4 perces kosárcsendet produkáltak. Végül Minckova és Kmetova találataival zárkózott fel 35-32-re a szlovák gárda. Ekkor Székely Norbert idõt kért és ezt követõen a 2-3 pont állandósulni látszott a csapatok között.

A negyedik negyed 45-43-as soproni elõnyrõl indult. Jelena Milovanovic lépett elõ fõszereplõvé, miután a játékrész elején 7 pontot szerzett és ezzel 52-43-as elõnyre tett szert a Sopron. Milovanovic nem csak a pontokat gyûjtötte, hanem a faultokat is. Amikor a mérkõzés utolsó 4 percébe érkezve kipontozódott, már 53-51-re felzárkózott a Rózsahegy és Székely Norbert túl volt egy újabb idõkérésen. A szlovák együttesnek Parker és Holmes adott új lendületet, de Sara Krnjic 2+1-es helyzete a legjobbkor jött. Ezután 58-53-nál ismét 5 pontra hízott a differencia.

A végjátékban a Rózsahegy sokat hibázott, 3 pontnál közelebb nem férkõztek, így az utolsó percben még az is belefért, hogy Fegyverneky Zsófi két büntetõt hibázott. A Sopron Amber Holt nélkül is 61-55-re nyert és ezzel bejutott a döntõbe.

Good Angels Ko¹ice – Hat-Agro Uni Gyõr 75-55 (17-15, 21-16, 15-17, 22-7)
 

Natalie Hurst és a klubbal csütörtökön szerzõdést bontó Rasheed Rita nélkül lépett pályára a Gyõr a Kassa ellen. A hiányzók ellenére kiválóan tartotta magát Fûzy Ákos együttese, sõt Laklóth triplája után 10-7-re vezetett is a magyar ezüstérmes az elsõ percekben. 11-9 után Pindrochova triplájával fordított a Kassa és a hazaiak az elsõ negyed végén 17-15-re mentek.

A második negyed elején 19-18-nál és 25-23-nál is elõrébb járt a Gyõr. Laklóth és Smith volt eredményes ezekben a percekben, de Kupcikova gyorsan egyenlített. 25-25-nél már Fûzy Ákos kért idõt. A rövid eligazítás után megvillant Allie Quigley és ismét eredményes volt Kupcikova. A különbség 5-7 pontra hízott. A gyõriek reményeit Semsei triplája hozta vissza ideig-óráig, de a félidõben 38-31 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed ismét Kupcikova találatával indult, majd Raksányi kettõ és Laklóth egy triplájával még látótávolságban tartotta magát a magyar ezüstérmes. A kisebb fordulat 46-44 után következett be, amikor a harmadik 10 perc végére 53-48-ra szakadt el a Kassa. Gyõr, amíg ereje engedte, hiányos összeállításban is kiválóan tartotta magát. A negyedik szakaszban azonban három perc után 10 pont fölé nõtt a különbség és ezzel minden eldõlt.

A Kassa a 21 pontos Quigley vezérletével 75-55-ös gyõzelmet aratott és készülhet a Sopron elleni fináléra.

Hirdetés