Hirdetés
Archivum

Sopron-Pécs csúcsrangadó a fáradságra kihegyezve:

:

Hirdetés

Vasárnap este 17 órakor rendezik nõi kosárlabdában a Magyar Bajnokság legnagyobb rangadóját. A Sopron fogadja a bajnoki címvédõ pécsieket. Felemás nemzetközi eredmények, esélyesebbnek kikiáltott soproniak és mindkét részrõl fáradságra hivatkozó kommunikáció elõzi meg a két õsi rivális 102. összecsapását.

Igen sajátos felvezetést kapott a Sopron és a Pécs részérõl a két együttes vasárnapi szuperrangadója. Mindkét alakulatnál a fáradságra helyezték a hangsúlyt, ami jelen helyzetben nemcsak olcsó mentegetõzésnek tûnik az edzõk részérõl, hanem reális problémának. A soproniaknál a Gospic elleni hazai találkozón láthattuk, hogy nagyjából hol tartanak a játékosok frissességben. A Pécs pedig a vékony kerete mellett egy fárasztó és nagy pofont hozó tarantói túrát tudhat a háta mögött. Zseljko Djokics együttese csütörtökön még Olaszországban játszott, majd péntek éjszaka befutott Pécsre, hogy aztán vasárnap utazzanak Sopronba.

A fáradság tehát adott és egyértelmûen tényezõ lesz, de túlzás lenne csak erre felépíteni a rangadót. A csata a palánkok alatt dõlhet el, ahol a Pécs kevésnek bizonyult eddig. Tamane és Krivacsevics könnyen fölénybe kerülhet Krnjiccsel vagy Griffinnel szemben, az itt összeszedhetõ hátrányt pedig nem látszódik, hogy hol tudná ledolgozni a bajnoki címvédõ. Az irányító poszton tapasztalható rutin, de még egy extra napot kifogó Quigley és Fegyverneky is kevés lehet az üdvösséghez. Nem szabad azonban még egy ember mellett szó nélkül elmenni. Õ pedig Angel McCoughtry. A Sopron világbajnoka 35 perc szunyókálás után 4-5 perc jó játékkal szinte egymaga verte a Gospicot. Ilyen klasszist nem tud jelen pillanatban pályája küldeni Zseljko Djokics és ahogy a horvátoknak nem volt válasza az amerikai sztár ritmusváltására, úgy várhatóan a baranyaiaknak sem lenne.

Ennek ellenére nem szabad leírni a pécsieket. Van egy pont, ahol a Sopron igencsak sebezhetõnek bizonyult, ez pedig a kispad. Ne felejtsük el, hogy egy hete Gyõrben például a padról csak négy pont érkezett. Ha olyan lesz a találkozó irama vagy olyan mérkõzésszituáció alakul ki, hogy Székely Norbertnek érdemben hozzá kell nyúlnia a cserékhez, zavarba jöhet a hazai pályán játszó együttes. A baranyaiak másik reményét a „soha ne becsüld le egy bajnok szívét” mondás adja. A felfokozott hangulatban az Iványi-Fegyverneky- Quigley trió mellett, ha valamelyik fiatal extrát tud hozzátenni, mint láttuk azt a bajnoki döntõbe, szintén lehetnek kellemetlen percei a soproni együttesnek.

A sérültekrõl nem esett eddig szó. Soproni oldalon Czank Tímea nem léphet még pályára hosszú ideig, míg Pécsrõl Nagy-Bujdosó Nóra fog hiányozni. A Pécs 2010 honlapjának tájékoztatása szerint Nagy-Bujdosó lábadozása mellett Fegyverneky Zsófia a derekára kapott kezeléseket, míg Turóczi influenzás jellegû megfázással bajlódik. Igaz, várhatóan õk ott lesznek a parketten.

Minden találgatás azonban csak 17 óráig érdekes. A feldobás után már láthatjuk, hogy a számtalan forgatókönyvbõl melyik valósult meg.

Hirdetés