Hirdetés
Archivum

Sopron – Szekszárd rangadó a hétvége programjában:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap immár a 13. fordulóra kerül sor a hazai élvonalban. A hétvége programjából az UNIQA Sopron és az Atomerõmû KSC Szekszárd összecsapása kiemelkedik, de a Vasas Akadémia és az MTK Budapest fõvárosi presztízscsatáján is hatalmas a tét.

Kezdjük a három szombati találkozóval. 18 órától rendezik a forduló rangadóját, melyen az UNIQA Sopron látja vendégül az Atomerõmû KSC Szekszárdot. A két gárda õszi meccsén a szekszárdiak meg tudták tréfálni az akkor még erõsen formálódó soproni csapatot. Mindkét együttes 9 gyõzelemmel és 2 vereséggel áll a tabellán. A gyõztes nagy lépést tesz abba az irányba, hogy leszakítsa a masszív középmezõnyt és az elsõ háromból már ne csússzon ki az alapszakasz végén. Mindkét csapatot jó légiós teljesítmények jellemzik az egész szezonban. Összességében elmondható, hogy a soproni keret a magyar mezõnyben talán a legtöbb klasszist vonultatja fel. Egy ilyen rangadón több opciót kínál a szakmai stábnak. Eddig nem volt gond az Euroliga-szerepléssel járó kettõs terhelésbõl és hazai pályán minden rangadón a gyõzelem lehet a cél Sopronban. A Szekszárd fontos hazai sikerbõl érkezik. A statisztika azt mutatja, hogy a centerposzton bekövetkezett játékoscsere beváltotta a hozzáfûzött reményeket. Idegenben is versenyképes lehet Zeljko Djokic gárdája.

17 órakor dobják fel a labdát Cegléden, ahol a VBW CEKK Cegléd a ZTE NKK-t látja vendégül. Emlékezetes csatát hozott a két gárda õszi meccse, melyen nagy fordulatok után gyõzött a ZTE. Összességében a két keret játékereje és az eddig mutatott teljesítmény alapján a CEKK esélyesebb. Ráadásul Cziczás László együttesének a pozíciója megõrzéséhez az üldözõ csapatok ellen már nem lenne szabad hibáznia. A ZTE legutóbb szünnapos volt, így ez lesz az elsõ 2017-es meccse. Immár egy új amerikai légióssal a keretben, de Whitney Bays játékengedélye nem érkezett meg, így még nem játszhat. A ZTE abból a szempontból kedvezõ helyzetben van, hogy szinte már csak elõre kell figyelnie. Minden üldözõjét verte az alapszakasz elsõ felében. Ez azt jelenti, hogy nagyon jó eséllyel a 7. helynél hátrébb nem csúszhat Gáspár Dávid együttese.

A PEAC-Pécs a BEAC-Újbuda gárdáját fogadja 18 órától. A két csapat õszi összecsapása váratlanul szorosan alakult, de most óriási meglepetés lenne egy hasonló forgatókönyv. Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy a BEAC-nak az az októberi meccs volt a nagy esély ebben a szezonban egy bravúrra. A PEAC játéka azóta szépen összeállt. Bár az elmúlt két forduló veresége kisebb lépéshátrányt jelent az élen, de ettõl függetlenül ezúttal nem okozhat gondot a baranyaiaknak a gyõzelem. Nyilván a Ceglédnek és a PEAC-nak már olyan szemmel is néznie kell ezeket a meccseket, hogy jövõ héten az Európa Kupa rájátszása kezdõdik.

Vasárnap 18 órától a CMB Cargo UNI Gyõr a PINKK Pécsi 424 együttesét fogadja. A Gyõrnek ez lesz az elsõ bajnoki fellépése a 2017-es esztendõben. Felemás helyzetet teremt, hogy múlt héten az MTK meccs elmaradt. Egyik oldalról vélhetõen senki nem bánta, hogy a kurszki és a prágai túrák között nem kellett pályára lépni, másik oldalról viszont majd be kell pótolni és amikor erre sor kerül, sûrû lesz a program. A két gárda õszi meccsét 20 ponttal nyerte a Gyõr és ez a különbség reális is a két keret között. Prágában jól forgatta Völgyi Péter a keretet, nem lehet gond a regenerálódással. A PINKK múlt héten a Vasas legyõzésével életben tartotta esélyeit a nyolcadik hely és ezáltal a bajnoki negyeddöntõ elérésére. Zsilinszki Lilla játékengedélye megérkezett, de új légiós nélkül távolinak tûnik egy szoros meccs a mezõny elsõ harmadát alkotó csapatok otthonában.

A Vasas Akadémia és az MTK-Budapest mérkõzése igazi rangadó. A Vasas esetében ugyanazt lehet írni, mint múlt héten. Nevezetesen, akár egy gyõzelem is elég lehet az alapszakasz második felében a nyolcadik helyhez. Az MTK-nak 2017-ben az elsõ fellépése jön és rögtön egy kulcsmeccs, hiszen csak egy sikerrel maradna reális esély a nyolc közé kerülésre. A Vasashoz az új igazolás Latinka Dusanic játékengedélye már megérkezett.

Még érdemes kiemelni, hogy az idei szezonra bevezetett újítás most mutatkozik meg. Január 13-án pénteken lejárt a játékengedély kiadási határidõ, innentõl kezdve a megszokott február 24-i végleges zárásig már csak egy helyen változtathatnak a csapatok.

Hirdetés