Hirdetés
Magyarország

Sopron – Szekszárd rangadó, PEAC-ZTE és BEAC – Cegléd csaták:

:

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzésre kerül sor a hazai élvonalban. A játéknap csúcsrangadója a Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd összecsapás lesz, de az ELTE-BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd és a PEAC-Pécs – ZTE NKK találkozók is kifejezetten érdekesnek ígérkeznek.

Idén könnyebb felvezetni a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd bajnoki rangadóját, hiszen mindkét együttes nemzetközi rajtjáról közöltünk a napokban részletesebb összeállítást. Szépen kirajzolódtak ezeken a meccseken a csapatok erősségei. A Sopron Basket az Euroligában, az Atomerőmű KSC Szekszárd az Európa Kupában veretlen. Mindkét gárda elsősorban a jó védekezésére épít, de közben mindkét együttesről elmondható, hogy kiváló egyéni teljesítmények is megmutatkoztak támadásban. Küzdős, pontszegény mérkőzésre lehet számítani. A bajnokságban a Sopron átlagban 54.4, a Szekszárd 62.8 pontot kapott eddig. Az átlagokat nézve ez jelenleg a két legkevesebb a mezőnyben. Sok múlik azon, hogy melyik oldal tudott jobban regenerálódni a csütörtöki fellépése után.

Az ELTE-BEAC Újbuda a Városmajorban fogadja a VBW CEKK Ceglédet. A Gabányi Sportcsarnok felújítása miatt házigazdaként, de mégis semleges pályán látja vendégül riválisát a BEAC. Balogh Judit együttese vegyes érzésekkel zárhatta a múlt heti Csata elleni találkozót.Kifejezetten jó szakaszai akadtak a BEAC-nak, amire joggal építhet a folytatásban, de egy 10-15 perces hullámvölgy megpecsételte a sorsát. A Cegléd az Európa Kupát tekintve magyar szempontból a héten az egyik legnagyobb és legkellemesebb meglepetést okozta a belgiumi sikerével. Angelika Stankiewicz kiválásával erre az eredményre kevesebb esély mutatkozott, de egy ilyen élmény az önbizalomnak, az egységnek nagyon jót tud tenni. Mindkét csapat küzd azzal, hogy nagy a mérkőzéseken belüli hullámzás a játékában. Aki kiegyensúlyozottabb lesz, jó eséllyel győztesen hagyja el a pályát.

A PEAC-Pécs és a ZTE NKK csatájára joggal tekint úgy mindkét együttes, hogy kulcsfontosságú lenne a győzelem ahhoz, hogy új impulzusokat kapva tudjon elmozdulni jelenlegi helyzetéből. A PEAC Maegan Conwright kiválása óta keresi a formáját és nem is tudott azóta mérkőzést nyerni. Ugyanakkor a Landes ellen szerdán már akadtak igazán előremutató periódusai. A ZTE a legutóbbi két találkozóját elveszítette. A Csata ellen már az első negyedben nagy hátrányba került, a DVTK-val szembeni rangadón a második szakasz döntött. Mindkét találkozón ezen periódusokban a védekezésben mutatkozott kihagyás, aminek minimalizálása lehet elsősorban a ZTE célja a válogatott szünetig hátralévő időszakban.

Hirdetés