Hirdetés
Utánpótlás

Sopronba látogat a Basketgirls X MEL sorozat, U15-ös csapatok mérik össze az erejüket:

:

Hirdetés

Javában zajlik a Basketgirls X MEL sorozat, az egykoron profi csapatok számára kiírt Közép-Európai Liga (MEL) égisze alatt működő utánpótlás erőfelmérő. A térség U17-es és U15-ös csapatai mérik össze a tudásukat. Az előttünk álló napokban a Soproni Darazsak Sportakadémia egy U15-ös forduló házigazdája lesz.

A Basketgirls X MEL lebonyolítása jól követhető a széles közönség számára is. A résztvevő csapatok egy-egy őszi és téli torna keretében játsszák le az alapszakaszt. Hasonlóan kell elképzelni a lebonyolítás logikáját, mint a Covid-időszakban az Euroliga alapszakasz buborékos tornáit. A két torna összesített eredménye alapján a négy legjobb tavasszal egy Final4 keretében küzdhet meg a trófeáért.

Az U17-eseknél az elmúlt héten Ostravában zárult az alapszakasz. Részletes eredménylista és összefoglaló Hollós Dániel vezetőedző értékelésével ITT olvasható. Abban a korosztályban már a Final4 mezőnye is kialakult. A Soproni Darazsak Sportakadémia mellett a DVTK Akadémia, a YOUNG ANGELS Košice (Szlovákia) és az Umana Reyer Venezia (Olaszország) jutott be a legjobb négy közé.

Az U15-ös korcsoportban a csütörtöktől vasárnapig zajló soproni tornán alakul ki a négyes döntő mezőnye. Ott az első tornát októberben Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezték. Mindegyik résztvevő négy-négy mérkőzést vívott. A DVTK veretlenül tudta le azt a kört. Mögöttük a finn Tapiolan Honka 3 győzelemmel és 1 vereséggel lett második, míg öt gárda a Sokol Hradec Králové (Csehország), a Zaglebie Sosnowiec (Lengyelország), a YOUNG ANGELS Košice (Szlovákia), illetve a Rátgéber Akadémia Pécs és a Soproni Darazsak Sportakadémia zárt 2/2-vel. A kilenc csapatos mezőnyt az MBK Ružomberok (Szlovákia) és az SBŠ Ostrava (Csehország) teszi teljessé. Az eredmények és a tabella ITT követhető.

Lapunkban többször írtunk arról az elmúlt hónapokban, hogy a Covid-világjárvány háttérbe szorulásával ettől a szezontól éledtek fel igazán a fejlődéshez elengedhetetlen nemzetközi munkakapcsolatok. Sopronban is újra megrendezték az U16-os Bajnokok Tornáját, ahol Seres Éva együttese öt mérkőzést vívott, egészen a döntőig menetelt és mindössze a mezőnyből kiemelkedő spanyol SEGLE XXI alakulatával szemben maradt alul. Az előttünk álló napokban még sűrűbb menetrend vár Seres Éva tanítványaira. Négy nap alatt négy találkozót kell megvívni, ami mentálisan és fizikálisan is óriási kihívás, de egyben komoly tapasztalat és visszajelzés játékosnak, edzőnek egyaránt.

A soproniak csütörtökön az eddig veretlen DVTK Akadémia ellen kezdenek, majd sorrendben a Sosnowiec, a Kassa és végül Hradec Králové lesz a rivális. A találkozók a Basketgirls X MEL hivatalos honlapján (melbasket.com) élőben követhetőek statisztikai és videós közvetítés segítségével is.

Hirdetés