Hirdetés
Magyarország

Sopronba látogat a TFSE-MTK:

:

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Hirdetés

A bajnokság 13. fordulójából előrehozott találkozón kedden Sopronban lép pályára a TFSE-MTK. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a múlt heti DVTK elleni összecsapás tapasztalatairól és a soproni vendégjátékra történő felkészülésről.

Október 11., kedd
18:00 Sopron Basket – TFSE-MTK
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Szilágyi Bálint, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

Csütörtökön a TFSE-MTK 79-53-as vereséget szenvedett hazai pályán a DVTK-tól. A TFSE a félidőben 32-26-os előnyben volt. A második 20 percet azonban 53-21-re nyerte a miskolci együttes.

„Az első félidőben jól oszlottak meg a festékből és a festéken kívülről szerzett pontok. A másodikban viszont ez az egyensúly megbomlott, nagyon rossz dobáskiválasztásaink voltak. Nem hoztunk jó döntéseket, korai tripladobásokat vállaltunk el olyan helyzetekben, amikor még nem álltunk készen a támadólepattanók megszerzésére sem. Sőt, volt két-három olyan perc, amikor csak hárompontos kísérletet vállaltunk. Ennek köszönhetjük azt, hogy nem tudtunk meccsben maradni. A DVTK ezt kihasználta, könnyű kosarakat szerzett és kialakult egy nagyobb különbség. Tanulságos este volt. Ilyen szempontból ezen tapasztalatok nagyon hasznosak nekünk.”

A TFSE-MTK immár az ötödik mérkőzését vívja a bajnoki rajt óta és csak nemzetközi kupás riválissal találkozott eddig. „Kemény szériában vagyunk. Folyamatosan jönnek az Euroligás, Európa Kupás ellenfelek és a csapat nem áll készen az ilyen terhelésre, a heti kétmeccses versenysorozatra. Ezt reálisan látnunk kell. Akkor tud jól teljesíteni a csapat, ha egy teljes hét rendelkezésre áll a felkészülésre. Ettől függetlenül ebből is megpróbálunk profitálni és a következő mérkőzéseken a hasznos tapasztalatokat kamatoztatni.” – tette hozzá Magyar Bianka.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Szeptember 28-án a 2. fordulóban egy közönségszórakoztató és látványos mérkőzésen a TFSE-MTK 91-81-re maradt alul a Sopron Basket csapatával szemben. A második negyedben 14 ponttal is vezetett a fővárosi együttes, mely 11 triplát értékesített. Heten is eredményesek voltak távolról azon az estén.

„Nem a két meccs összehasonlításából indulunk ki. A célunk, hogy minél nagyobb ellenállást mutassunk és nagy küzdelemre kényszerítsük a Sopront. Ezzel együtt az előző mérkőzéseken elkövetett hibákat sokkal tudatosabban kerüljük el és törekedjünk jó megoldásokra.” – hangsúlyozta a TFSE-MTK vezetőedzője.

„Fel kell használnunk ezt a mérkőzést arra, hogy készüljünk az előttünk álló feladatokra. Nekünk a következő két mérkőzés, a Cegléd és a BEAC ellen nagyon fontos lesz. Természetesen ettől függetlenül úgy kelünk útra, hogy szeretnénk jó mérkőzést vívni. Egy olyan mérkőzést, hogy a Sopron is úgy gondolja, hogy hasznos volt számára a találkozó. Biztos vagyok benne, hogy keményen fog védekezni a Sopron. Nem szabad abba a hibába beleesni, mint a DVTK ellen, amikor felbomlott a külső-belső egyensúly. Használni kell a belső poszton meglévő erősségeinket is és a lehetőségeinkhez mérten kontroll alatt kell tartani a mérkőzést.” – mondta Magyar Bianka.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Hirdetés