Hirdetés
3x3

Sopronban a 3×3-as válogatottat köszöntötték:

:

Hirdetés

Vasárnap a Magyarország – Szlovákia Eb-selejtezőt megelőzően került sor a világbajnoki ezüstérmes 3×3-as válogatott köszöntésére.

Mint ismert, a 3×3-as válogatottunk Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra összeállításban nyert világbajnoki ezüstérmet Amszterdamban. A stábot Károlyi Andrea, Jakab Máté és Takács Krisztina alkotta.

Fotó: kosarsport.hu / Tóth Zsombor

Válogatottunk sokáig emlékezetes tornát teljesített a csoportkörben Lettországgal, Hollandiával, Kínával, Türkmenisztánnal mérkőzve. A negyeddöntőben drámai csatában Spanyolországot búcsúztatva, az elődöntőben lehengerlő játékkal Franciaországot verve. A fináléban pedig Kínával szemben maradtak alul a magyar lányok.

A világbajnoki ezüstéremmel ráadásul válogatottunk részvételi jogot nyert a márciusi Olimpia Selejtezőre. Ennek köszönhetően nem kellett a nyári ranglista pontszámolgatás izgalmat átélni, ami óriási segítséget jelentett a szakágnak.

A 3×3-as válogatottunk novemberben rövid összetartáson vett részt. Ezen a nyári Világbajnokságon szereplő négyes tagjai sérülések miatt nem lehettek ott. Ekkor Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Ruják Nóra, Tóth Orsolya és Török Ágnes összeállításban dolgozott a csapat.

2020 tavasza igencsak eseménydús lesz a 3×3-as szakágban. Indiában március 18. és 22. között rendezik a 20 csapatos Olimpiai Selejtezőt. Itt négy csoportban kezdődnek a küzdelmek és ebben Hollandia, Észtország, Fehéroroszország és Sri Lanka mellett szerepel válogatottunk. Amennyiben Indiában nem sikerül kivívni az olimpiai részvétel jogát, akkor is még marad esély Tokióra. A második, egyben utolsó selejtező tornát Budapesten rendezik.

Hirdetés