Hirdetés
Archivum

Sopronban kezdi a felkészülést az Universiadéra a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn a Sopronban a bõ keretével megkezdi a felkészülést az augusztus 19. és 30. között Tajvanon megrendezésre kerülõ Universiadéra a magyar válogatott.

Írta: Nagy Norbert

Az Universiadét megelõzõ felkészülési idõszakot két nagy egységre lehet bontani. Tahin Péter a válogatott technikai vezetõje lapunknak elmondta, hogy június 12. és 17 között Sopronban találkozik a 22 fõs bõ keret. Ezen összetartás végére 14 fõre szûkíti a létszámot a szakmai stáb. Ez a 14 játékos egyéni edzésterv alapján folytatja a munkát, majd július 31-én Székesfehérváron az MKOSZ edzõközpontjában találkoznak ismét. Itt az elutazás elõtt közel két és fél hetet tölt együtt a csapat. Ezt követõen kel útra a küldöttség és lesz lehetõség a helyszínen egy kis akklimatizációra. Tahin Péter lapunknak hangsúlyozta, hogy az MKOSZ mindenben támogatja a válogatott felkészülését, kiváló körülmények között dolgozhatnak a lányok.

A keretet Barnai Judit, Bodnár Fanni, Böröndy Vivien, Doktor Anna, Farkas Fanni, Foltin Blanka, Gál Annamária, Gocsman Ágota, Hegedûs Janka, Kaposi Pálma, Karlócai Julianna, Kecskés Fanni, Koch Dóra, Miháczi Diána, Pap Regina, Raus Vivien, Shirian Fatime, Simon Anikó, Szabó Fanni, Szörényi Laura, Szûcs Réka, Varga Barbara és Vukov Szonja alkotja.

A felsoroltak közül Böröndy Vivien az U23-as 3×3-as válogatottal dolgozik jelenleg, így engedéllyel lesz távol. Szabó Fanni pedig június 13-án érkezik haza az Egyesült Államokból, így 15-én csatlakozik a társaihoz. Motiváltan várja a keret a közös munkát. Mindenki az elsõ hívó szóra a szakmai stáb rendelkezésére állt és szeretne bekerülni a válogatottba. A stábot Horváth József és Sterbenz Tamás edzõk, Domokos Mihály csapatvezetõ, Tahin Péter technikai vezetõ és Berta Ferenc masszõr alkotja.

Az utóbbi években sokat fejlõdött a hazai egyetemi bajnokság, melynek mérkõzéseit hétrõl hétre lehetett követni a lapunkban is. A miskolci négyes döntõben szereplõ együttesek mindegyike ad játékost a válogatottba. Õk név szerint Bodnár Fanni, Foltin Blanka, Shirian Fatime, Gál Annamária, Kecskés Fanni, Doktor Anna, Karlócai Julianna és Varga Barbara.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a magyar válogatott az A-csoportba került az Universiadén. Itt az ellenfelek Chile, Svédország és a házigazda Tajvan lesznek. A napokban elkészült a torna idõbeosztása is. Augusztus 21-én Svédország ellen kezdenek a mieink, 22-én Chile és 23-án Tajvan ellen lép pályára a válogatottunk

Hirdetés