Hirdetés
Magyarország

Sopronban kezdi meg az új évet a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi MIhály-TFSE

Hirdetés

A bajnokság 10. fordulójában a TFSE-MTK idegenben lép pályára a Sopron Basket ellen. A mérkőzés előtt Hegedűs Péter vezetőedző nyilatkozott.

Január 6., szombat
18:00 Sopron Basket – TFSE-MTK
Sopron, Novomatic Arena
Játékvezetők: Szilágyi Bálint, Rózsavölgyi Alexandra, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

A TFSE-MTK kiválóan kezdte a szezont, jelenleg az előkelő negyedik helyet foglalják el a tabellán. Győzelmi szériából tudtak pihenőre menni a játékosok az ünnepek előtt, a kötelezőnek számító mérkőzéseken sikert tudott aratni a csapat (BKG, BEAC, Cegléd). 6 győzelem és 3 vereség a TF  mérlege. Először a hosszabb szünet alatt elvégzett munkáról kérdeztük Hegedűs Pétert.

Az utolsó mérkőzést követően még néhány napig volt edzés. A karácsonyi időszakra tudtunk adni egy nagyobb pihenőt a játékosoknak, de mindenki kapott egyéni programot. A két ünnep között azonban a csapat újból megkezdte a munkát, 5-6 edzéses ciklus volt. Próbáltunk folyamatosan szinten tartani, és a már megszerzett állóképességet szerettük volna megőrizni. Az új év első hetén már teljes erőbedobással készültünk, és célként tűztük ki, hogy minél hamarabb visszanyerjük a sportformát.

A TF következő ellenfele a Sopron Basket lesz, akiket hazai pályán az első körben sikerült legyőzniük egy hatalmas hajrát és hosszabbítást követően (86-80). A második félidőben, és leginkább a negyedik negyedben nyújtott játékával tudott sikeres lenni a TFSE-MTK. Azonban azóta több változás is történt a Sopron Basket csapatában. Szezon közben a volt győri játékos, Beatrice Mompremier és az ex soproni, Aleksandra Crvendakic érkezett a klubhoz. Sajnos közben a Sopron bejelentette Crvendakic szerződésének szüneteltetését, valamint Határ Bernadett is eligazolt a Salamanca csapatához.

Abszolút azt gondolom, hogy az első mérkőzésből nem érdemes kiindulni, mert egyrészt az volt a szezon első meccse, másrészt azóta volt változás a soproni keretben. Mi mindig az aktuális csapatra készülünk. Most egy más szerkezetű Sopron lesz, ez a jelenlegi feladatunk, amit a lehető legjobban próbálunk megoldani. Azt gondolom, hogy a tavalyi formánkat szeretnénk átültetni 2024-re, és folytatni a munkát. Mindig van min javítani, és Sopronban is szeretnénk egy hasonlóan jó mérkőzést játszani, mint itthon.

Fotó: Borhi Mihály-TFSE

Hirdetés