Hirdetés
Archivum

Sopronban lesz az Euroliga Final Four!:

:

Hirdetés

Szerdán a FIBA bejelentette, hogy a 2018-as nõi kosárlabda Euroliga négyes döntõjének házigazdája Sopron lesz. Az alábbiakban a hivatalos sajtóközlemény olvasható.

Amint az közismert, a legmagasabban rangsorolt nõi kosárlabda klubsorozat, az Euroliga négyes döntõjében a Sopron Basket révén magyar együttes is érdekelt.

A FIBA Europe megkeresésére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeres intenzív egyeztetést folytatott a financiális háttér megteremtése érdekében.

Ennek eredménye, hogy kormányzati támogatással, Sopron városa az MKOSZ és a Sopron Basket összefogásának eredményeképpen április 20-22. között Sopron adhat otthont a sorozat döntõjének.
Az errõl szóló megállapodást a mai napon Kamil Novak a Fiba európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter az MKOSZ fõtitkára, valamint Török Zoltán a Sopron Basket ügyvezetõje írta alá.

Kamil Novak: Sopron komoly kosárlabda múlttal rendelkezõ város. A Magyar Kosárlabda Szövetség, a soproni klub profi hátterére építve választotta ki a várost 2015-ben a FIBA Nõi Kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportjának, majd több utánpótlás kontinens tornának, így az elõttünk álló U20-as Nõi Európa bajnokságnak is otthonául. A kiváló tapasztalatok, és az MKOSZ teljes támogatását élvezve, biztos vagyok benne, hogy egy sikeres, igen jól szervezett FINAL4 elõtt állunk!

Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke kiemelte, a Sopron Basket sikere az elmúlt évtized legnagyobb eredménye a magyar klubkosárlabdában. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének természetes volt, hogy mindenben segítjük a klubot és a várost a rendezés jogáért folytatott tárgyalásokban. Köszönet a kormánynak, hogy felismerve a négyesdöntõ jelentõségét, a klub sportsikerét, a rendezvény mellé állt. Sopron sokszorosan bizonyított házigazdaként, hiszen adott otthont felnõtt nõi Eb-nek, utánpótlás kontinenstornáknak, biztosan kiváló házigazdája lesz a nõi Euroliga négyesdöntõjének is. Ez a rendezés Sopron városa, a helyi klub, s kiemelten a magyar kosárlabdázás hatalmas sikere!

Dr. Fodor Tamás, Sopron Város polgármestere elmondta, hogy Sopron nemzeti sportváros, a kosárlabdázás magyarországi fellegvára és nagy öröm számára, hogy Sopron erre a hétvégére a nõi kosárlabdázás európai fõvárosa lehet. Köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a rendezvény kiemelt támogatásáért, amely mellé Sopron büszkén csatlakozott.

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetõ igazgatója: Sopron történelmi kosárlabda fellegvár, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az idén az európai klub kosárlabdázás fõvárosa lehetünk.
Köszönöm a FIBA Europe, Magyarország Kormánya, Sopron Városa és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatását. Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország és Sopron Városa nevét tovább öregbítsük.

Bodnár Péter, az MKOSZ fõtitkára: A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége rendkívül büszke arra, hogy a Sopron Basket révén újra lesz magyar csapat az Euroliga Final Four-ban. Sopron kiváló házigazdája lesz a rangos rendezvénynek, köszönjük a Fibának a bizalmat, a városnak és a klubnak, hogy vállalták a rendezést, míg Magyarország kormányának az anyagi támogatást. Biztos vagyok benne, hogy egy kiváló hangulatú, emlékezetes döntõt rendez Sopron!
 

Hirdetés