Hirdetés
Archivum

Sopronban lesz az U18-as A-divíziós Európa-bajnokság júliusban:

:

Hirdetés

Ahogy arról már december beszámoltunk, 2016-ban Magyarország rendezi U18-as A-divíziós nõi kosárlabda Európa-bajnokságot. A minap hivatalossá vált, hogy Sopron lesz a házigazda. Az alábbiakban a bejelentésrõl szóló hivatalos közlemény olvasható.

 

Örömmel jelenthetjük be, hogy július 23. és 31. között Sopronba jön az U18-as leány korosztály elitje! Utoljára 10 éve, 2006-ban rendeztek városunkban utánpótlás Európa-bajnokságot, amikor a Honti Katával felálló nemzeti csapat szépen csillogó ezüstérmet szerzett Oroszország mögött.

 

Pályázatunk élvezte az MKOSZ támogatását is, és a hét eleji FIBA bejárásokat követõen, meg is született a döntés a nemzetközi szövetség részérõl, miszerint városunk adhat otthont az A Divíziós Nõi Kosárlabda Európa-bajnokságnak. A döntés során minden bizonnyal az is nagy súllyal bírt, hogy Sopron kiváló házigazdája volt a tavalyi felnõtt nõi kontinenstorna egyik csoportjának, mely során minden téren jelesre vizsgáztunk. Pénteken már meg is tartották a sorsolást, melyen a 16 csapatot négy csoportba sorsolták. Válogatottunk a D jelû csoportba került Franciaország, Horvátország és Szlovénia társaságában.

Hirdetés