Hirdetés
Archivum

Sopronban lesz az U18-as A-divíziós Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban hírt adtunk, hazánk rendezi az idei évben is az U18-as A-divíziós leány kosárlabda Európa-bajnokságot. Immár hivatalossá vált, hogy a helyszín ezúttal is Sopron lesz. Részletek a szervezõk közleményében.

Forrás: UNIQA Sopron Sajtóközlemény

Örömmel jelenthetjük be, hogy a tavalyi magas színvonalú rendezés után idén nyáron is Sopron városa láthatja vendégül az U18-as nõi kosárlabda korosztály legerõsebb nemzeteit!

A torna ezúttal is egy helyszínen, a Novomatic Aréna nagytermében, és Akadémiai Oktatóközpontjában kerül lebonyolításra 16 csapat részvételével. Idõben azonban valamivel késõbb, augusztus 5-13. között szállnak harcba a csapatok az elsõségért. Ez tavaly Franciaországnak sikerült, megelõzve a szintén jó erõkbõl álló spanyol nemzeti együttest. Válogatottunk az elõkelõ 5. helyen végzett, mellyel kivívta a világ-bajnoki részvétel jogát.

A Balogh Judit vezette magyar válogatott ezúttal Görögországgal, Lettországgal és Törökországgal került egy csoportba.

Csoportok

A-csoport: 1. Szerbia 2. Svédország 3. Spanyolország 4. Horvátország
B-csoport: 1. Magyarország 2. Görögország 3. Lettország 4. Törökország
C-csoport: 1. Oroszország 2. Szlovénia 3. Csehország 4. Litvánia
D-csoport: 1. Franciaország 2. Bosznia-Hercegovina 3. Olaszország 4. Belgium

A torna elõkészületei hamarosan meg is kezdõdnek. Szeretnénk idén is egy emlékezetes tornát rendezni, melyhez várjuk majd olyan önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének egy fiatalos csapat tagjaként életre szóló emlékekkel gazdagodni. A jelentkezés feltételeirõl, részleteirõl a közeljövõben bõvebb információval szolgálunk!

Hirdetés