Hirdetés
Archivum

Sopronban már nem botlottak az amerikaiak:

:

Hirdetés

A 2011-es európai túrájának utolsó állomásaként Sopronban lépett pályára az amerikai válogatott. Geno Auriemma együttese két vereség után ezúttal nagyon nem akart kikapni, így a harmadik negyedet megnyomva végül 63-73-as gyõzelmet arattak a tengerentúliak. A soproni csapat bíztató dolgokat mutatott a szerdai EuroLiga nyitány elõtt.

Teljesen telt ház és emelkedett hangulat fogadta a csapatokat. A mérkõzés elõtt látványos fény show keretében mutatták be a játékosokat, ezt követõen Vágó Bernadett énekelte el a két nemzet himnuszát, majd a közelmúltban elhunyt Farkas Balázs emléke elõtt tisztelegtek az MKB Arénában.

Az amerikaiak természetesen abban az összeállításukban szerepeltek, amiben Valenciában és Prágában is, azaz 7 játékossal érkeztek. Jól kezdett a Sopron, Kurasova (Gorbunova) triplája után 7-2 állt az eredményjelzõn. Geno Auriemma csapata a kezdeti fásultság után rendezte a sorait és a negyed végére 22-22-nél egyenlített is.

A második szakaszban fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész felénél Fegyverneky triplája és Kurasova szép duplája után 39-33-re meglépett a Sopron. Az amerikaiak azonban megnyomták a szünet elõtti perceket és így 20 perc játék után 41-41-es állásról árulkodott az eredményjelzõ.

A szünet ismét emelkedett pillanatokat hozott, az aktív pályafutásától búcsúzó Eördögh Edit intett búcsút a soproni közönségnek.

A második negyed végjátéka már elõrevetítette, hogy az amerikaiak két vereség után nem szeretnék a harmadikat is begyûjteni. Ennek megfelelõen kiváló védekezést és egy rendkívül koncentrált támadójátékot láthattunk a vendégektõl. Ekkor bizony helyenként olyan kosárlabdát mutattak be Geno Auriemma tanítványai, amivel nem lehetett a lépést tartani. A játékrész végére 62-50-re léptek el az amerikaiak.

A negyedik negyed megint kiegyenlítettebb játékot hozott. Cappie Pondexter sérülése után megtorpantak a vendégek és ekkor lehetõség nyílt, hogy 10 pont alá jöjjön a Sopron. Ez végül nem sikerült, 73-63-as amerikai gyõzelem született egy emlékezetes estén. Székely Norbert együttesébõl a legeredményesebbnek a 14 pontos Kurasova és a 12 pontos Fegyverneky bizonyult, míg a másik oldalon Pondexter és Cash jutott 14-14 egységig.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – USA Basketball 63-73 (22-22, 19-19, 9-21, 13-11)

Statisztika

Hirdetés