Hirdetés
Archivum

Sopronban rendezik az EB pótselejtezõket:

:

Hirdetés

A FIBA Europe vasárnapi ülésén eldõlt, hogy Sopron lesz a házigazdája az Európa-bajnoki pótselejtezõk egyik csoportjának.

Vasárnap Münchenben tartotta rendes közgyûlését a FIBA Europe, melyen döntés született a jövõ évi nõi EB pótselejtezõk, illetve a 2013-as kontinenstorna helyszínérõl. Számunkra a legfontosabb a nõi EB pótselejtezõkkel kapcsolatos szavazás volt, mivel itt magyar pályázat is megmérettetett.

Bodrogváry Iván, a FIBA Europe versenybizottságának tagja és a nõi bizottság elnöke, arról tájékoztatta a Távirati Irodát, hogy a magyar pályázat 15 szavazatot kapott, míg a második hollandok csak 6-ot, a harmadik bolgárok pedig mindössze egyet. A magyar mellett a bolgár, az ukrán, a holland és a finn válogatott alkotta csoport küzdelmeinek Sopron lesz a házigazdája.

A másik ötös, melyben Szerbia, Belgium, Németország, Románia és Olaszország kapott helyet Tarantóban mérkõzik. A csapatok június 3-8. között mérik össze erejüket, a két csoport gyõztese június 12-én és 15-én oda-visszavágós rendszerben dönti el az egyetlen továbbjutó hely sorsát.

A nap másik magyar érdekeltségû döntése, hogy az U18-as B-divíziós nõi EB-nek Miskolc városa ad otthont.

Ami a további tornák és helyszínek leosztását illeti, eldõlt, hogy 2013-ban a felnõtt nõi Európa Bajnokság Franciaországban lesz.

A 2011-es nõi utánpótlás tornák helyszínei pedig az alábbiak szerint alakulnak:
U20 A-divízió Újvidék, Szerbia
U20 B-divízió Ohrid, Macedónia
U18 A-divízió Oradea, Románia
U18 B-divízió Miskolc, Magyarország
U16 A-divízió Cagliari, Olaszország
U16 B-divízió Arad, Románia

Hirdetés